Чернігів: Владислав Атрошенко: маємо об'єднатися навколо розвитку міста

Чернігів: Владислав Атрошенко: маємо об'єднатися навколо розвитку міста

23.01.19 10:01 0 569
До цього міський голова закликав під час ранкової наради у мерії 22 січня, вітаючи громаду із Днем Соборності України.

За словами міського голови, Україна має складну історію, частина українських земель історично орієнтувалася на Росію, інша більш тяжіла до Європи. Але починаючи із січня 1919 року українці, об'єднані УНР та ЗУНР, чітко задекларували спільну мету: створити соборну незалежну державу. Втім далі українська державність розвивалася дуже складно, з усіма наслідками радянських часів.

Для того, щоб держава була міцною, важливі єдина державна українська мова, потужна армія, сильна економіка та єдина помісна церква. А Томос, який Україна отримала цього року, ще оцінять нащадки, це може відбутися і через якийсь час. Для порівняння - так само, як наразі оцінюють важливість подвигу Героїв Крут.

За словами Владислава Атрошенка, справжні державники та патріоти - це ті, хто наполегливо працюють для розвитку України, платять податки, живуть в Україні, народжують тут дітей, планують для них майбутнє в Україні. Гірше, коли державники ходять у вишиванках, але планують для своїх дітей майбутнє, скажімо, у Британії чи США.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Історичну ретроспективу подій, пов'язаних із Днем Соборності України, можна переглянути на відео Радіо Свобода.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Звернення очільника ...
Наступна новина: "Новий Чернігів" ...

КОМЕНТАРІ