Імперії рушаться. А Україна була,є і буде! – Ігор Гундич

Імперії рушаться. А Україна була,є і буде! – Ігор Гундич

23.01.19 11:47 0 657
У 100-річчя Дня Соборності України сотні житомирян долучилися до створення «живого» ланцюга єдності. Саме у цей день 100 років тому був підписаний Акт Злуки, коли Українська Народна Республіка та Західно-Українська Народна Республіки об'єдналися в одну державу.

До відзначення історичної дати долучилися сотні житомирян, влада області та міста, духовенство.

— «Не тільки для Житомирщини, а для усієї України день злуки Української Народної Республіки і Західно-української Народної Республіки є гарним прикладом того, як у важкі часи для України могли об'єднуватися наші пращури. шнє свято дуже символічне, адже у цьому році дуже важливо, щоб українці зробили правильний вибір, який збереже нашу державність, який дасть поштовх для України, щоб вона розвивалася. головне для українців – думати стратегічно: мати сильну армію, боронити нашу мову і мати єдину православну церкву. За цей короткий період ми це маємо. Імперії рушаться. А Україна була, є і буде!», – сказав Ігор Гундич.

Учасники заходу разом із військовими та оркестром пройшли ходою до філармонії, перед будівлею якої зачитали Універсал Директорії УНР, що був проголошений 100 років тому – 22 січня 1919 року. Після цього спільно виконали Гімн України.

Нагадаємо, у День Соборності жителі Житомирщини та Рівненщини об'єднались та розгорнули 200-метровий прапор.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі в ...
Наступна новина: В Житомирській області кому ...

КОМЕНТАРІ