Житомирщина: в області проти грипу вакцинували понад 2 тисячі жителів

Житомирщина: в області проти грипу вакцинували понад 2 тисячі жителів

23.01.19 08:59 0 449
З початку епідсезону проти грипу на Житомирщині вакцинувалися понад 2 тисячі жителів області. Щеплення від грипу не входить до Національного календаря профілактичних щеплень, проте рекомендоване МОЗ України для кожного громадянина, особливо для людей з групи ризику.

Цього року доступні дві вакцини проти грипу: вакцину «Ваксігрип Тетра» можна застосовувати для щеплення дітей віком від трьох років, а «Джісі Флю» — від шести місяців.

Нагадаємо, що вакцинуватися проти грипу можна протягом всього епідемічного періоду – з осені до весни. Чим раніше зробити щеплення, тим вірогідніше, що захворювання омине, або ж протікатиме значно легше і не матиме ускладнень.

За інформацією Житомирського обласного лабораторного центру, станом на 21 січня 2019 року на Житомирщині з початку епідсезону проти грипу щеплено 2072 особи, з яких 506 дітей.

Замовити та придбати вакцини можна в аптеках. А зробити щеплення у свого сімейного лікаря чи терапевта, а дітям – у педіатра. МОЗ України наголошує, що щорічна вакцинація — найдієвіший засіб для профілактики грипу. Вакцина не впливає негативно на імунітет людини, а зміцнює його і змушує працювати більш активно і продуктивно.

Грип — це гостре респіраторне захворювання, спричинене вірусом. Легко передається від людини до людини переважно через кашель, чхання або ж близький контакт. Будь-хто у будь-якому віці може захворіти на грип.

Симптоми грипу:

* висока температура, яка тримається мінімум п'ять днів;

* лихоманка;

* головний біль;

* ломота у м'язах і суглобах;

* загальна слабкість;

* втрата апетиту, можливо, нудота;

* кашель, що може тривати більше двох тижнів;

* нежить.

Симптоми грипу виникають раптово і можуть тривати від кількох днів до кількох тижнів. Не займайтесь самолікування - звертайтеся до лікаря.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ