Потрібна лічильників води: що потрібно знати?

Потрібна лічильників води: що потрібно знати?

23.01.19 19:10 0 1232

Наявність індивідуальних лічильників води, встановлених у вашій квартирі, дозволяє істотно економити на комунальних платежах. У той же час, лічильники води мають властивість ламатися або застарівати, тому для перевірки їх працездатності законодавством передбачена необхідність регулярної повірки лічильників води.

Якщо цього не робити, нарахування комунальних платежів за воду буде проводитися відповідно до встановлених нормативів. При цьому сума платежу за воду в квитанції збільшується в кілька разів!

Сьогодні ми розглянемо, що таке повірка лічильників води, навіщо вона потрібна, і як провести повірку лічильників води, а розповість нам про це співробітник компанії "Водопроект": https://vodo-proekt.ru, яка безпосередньо займається повіркою лічильників у Москві.

У яких випадках необхідно проведення повірки лічильників води?

На жаль, мені на власному досвіді довелося переконатися в необхідності і доцільності не тільки установки лічильників води, але і необхідності своєчасного проведення повірки лічильників.

Основне правило, через якого з'являється необхідність проведення повірки лічильників води, це наступ міжперевірочний інтервалу, встановленого для кожного приладу обліку.

Як правило, міжповірочний інтервал для приладів обліку гарячої води становить 4 роки, холодної - трохи довше - 6 років.

Крім того, лічильники можуть вийти з ладу, зламатися, всередині може засмітитися фільтр, і т.п. Лічильник може почати показувати і спотворені дані. До слова, спотворення може бути як в більшу, так і в меншу сторону. Наприклад, фактично ви використовували п'ять кубометрів води, а відповідно до даних лічильника вийшло, що ви витратили сім кубометрів води. Відповідно, ви платите за воду, яку фактично не використали!

Саме з цією метою, тобто з метою регулярної перевірки працездатності та достовірності даних одержуваних за допомогою лічильників води, і була передбачена необхідність проведення метрологічної повірки лічильників.

Для цих цілей навіть був виданий відповідний закон No 102-ФЗ від 26.06.2008г. «Про забезпечення єдності вимірювань» і Постанова Уряду Російської Федерації No 354 від 06.05.2011г., Відповідно до яких індивідуальні прилади обліку води повинні пройти обов'язкову метрологічну повірку, без проведення якої прилади обліку вважаються непридатними для обліку водоспоживання.

Якщо така перевірка не проведено, оплата за воду здійснюється вже не виходячи з фактично використаної вами води, а в розмірі встановлених нормативних значень, оплата за якими істотно збільшить ваші витрати на комунальні платежі.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Тисячі українців на ...
Наступна новина: БТІ що це і для чого ...

КОМЕНТАРІ