Особливості міжнародних автомобільних перевезень

Особливості міжнародних автомобільних перевезень

23.01.19 21:53 0 1608

Держава, яким би розвиненим і великим воно не було, не може забезпечити своїх жителів абсолютно всіма необхідними товарами та продуктами. Частина з них імпортується з інших країн. Для того, щоб правильно організувати процеси ввезення і вивезення товарів, залучають транспортні компанії. Адже міжнародні автомобільні перевезення, на відміну від внутрішніх, мають ряд особливостей, тому для ефективного контролю над ними необхідно залучати досвідчених юристів, страховиків і логістів.

Отже, вартість таких перевезень істотно зростає. Якими ж способами її можна знизити до розумних меж? Про це ми й поговоримо далі, а розповість нам про всі нюанси співробітник транспортної компанії "Транс-Атлас", яка безпосередньо пропонує якісні перевезення вантажів в Західній Україні.

Способи здешевлення міжнародних автомобільних перевезень

Вартість міжнародних автоперевезень залежить від безлічі факторів:

  • довжини маршруту;
  • вантажу (рідкий, небезпечний, негабаритний, насипний);
  • кваліфікації залученого персоналу (водіїв, юристів, логістів);
  • наявності митних бар'єрів на маршруті.

страховка вантажуБудь-які товари - як експортні, так і імпортні, - істотно набувають в ціні, якщо маршрут їх доставки проходить через територію кількох країн. Природно, зростають накладні витрати, і постачальник, як, втім і одержувач товару, змушені змиритися з втратою солідної частини прибутку.

Для того щоб скоротити такі витрати, співробітники логістичних компаній розробляють найбільш оптимальні та самі короткі маршрути руху автотранспорту, що дозволяє дотримати баланс між вартістю перевезення і часом перебування вантажу в дорозі.

Крім того, ціни автоперевезень можна скоротити та шляхом формування збірних вантажів. При цьому вартість доставки, навантаження і розвантаження знижується коштом того, що для роботи залучають багатотоннажний транспорт. Як правило, збірні вантажі формуються з товарів, які можуть довго зберігатися - побутової техніки, промислових виробів і т. д.

Страховка та обробка вантажу

страховка вантажуПеребуваючи в дорозі, автотранспорт може потрапити в різні неприємні ситуації, пов'язані з впливом непереборної стихії (повені, урагани, ожеледь й ін.), ДТП, бандитизмом і т. д. Для того щоб мінімізувати розміри збитків в таких ситуаціях, постачальники товару і компанія-логіст користуються страховими послугами. Вони можуть покривати як всю вартість товарів, так і її частину.

Оформляючи страховку, потрібно попередньо вивчити особливості країн і міст, через які буде перевозитися вантаж, і на основі аналізу цієї інформації замовити страховий поліс, в якому будуть прописані найбільш ймовірні страхові випадки.

Також для захисту вантажів необхідно використовувати правильне пакування. Це дозволить не тільки запобігти їх псуванню, а й продовжити термін зберігання. І не можна забувати про те, що на пакуванні вантажів, що вимагають дбайливого звернення, потрібно ставити спеціальні маркери.

Переваги міжнародних автомобільних перевезень

Застосування автомобільного транспорту для організації міжнародних вантажоперевезень вигідно з кількох причин:

  1. маневреність автотранспорту;
  2. низькі витрати на паливо;
  3. можливість доставки вантажів в населені пункти зі складним рельєфом місцевості;
  4. оперативність вантажоперевезення.

Висновки

Даний вид послуг особливо доречний і вигідний тоді, коли потрібно перевезти відносно невелику кількість продукції. У таких випадках авіаційний, морський та ж / д транспорт виявляються менш вигідними.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Що потрібно знати до шлюбу?
Наступна новина: 6 удивительных фактов о ...

КОМЕНТАРІ