З початку року понад 2 тис. домогосподарств Житомирщини подали заявки для оформлення субсидій

З початку року понад 2 тис. домогосподарств Житомирщини подали заявки для оформлення субсидій

24.01.19 08:36 0 541
На Житомирщині субсидію отримують 133,5 тис. домогосподарств. З початку 2019 року заявки на оформлення субсидій подали ще 2006 господарств населення.

Про це повідомляє департамент праці, соціальної та сімейної політики ОДА.

За інформацією департаменту, наразі в області субсидію на сплату житлово-комунальних послуг отримують понад 133,5 тисяч домогосподарств, що становить 28,1% від усієї кількості.

З початку року жителі подали 2006 заявок на оформлення субсидій на сплату житлово-комунальних послуг. Частина домогосподарств подали заявки для отримання пільг на тверде паливо та скраплений газ, інші – для виплати субсидій у вже грошовій формі.

Адже з 1 січня 2019 року в Україні змінюється алгоритм виплати субсидії відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №1176 «Деякі питання надання житлових субсидій населенню у грошовій формі».

Нагадаємо, що монетизація відбуватиметься у три хвилі: з 1 січня цього року – для тих, хто вперше отримує пільги на оплату комунальних послуг, з 1 травня – для тих, хто вже раніше отримував субсидію, і з 1 жовтня – для всіх отримувачів житлової субсидії.

З 1 січня цього року усі громадяни, які звернуться за призначенням житлової субсидії з січня 2019 року отримуватимуть житлову субсидію у грошовій формі, а субсидію для придбання твердого палива та скрапленого газу (коли домогосподарство не отримує комунальну послугу з постачання теплової енергії для централізованого опалення (теплопостачання) та не використовує природний газ або електричну енергію для індивідуального опалення) – готівкою, як і раніше через відділення уповноважених банків та поштові відділення зв'язку.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: на дорогах ...
Наступна новина: 77 одиниць ...

КОМЕНТАРІ