На Тернопіллі у Теребовлянському районі продовжують напрацьовувати стратегію розвитку

На Тернопіллі у Теребовлянському районі продовжують напрацьовувати стратегію розвитку

25.01.19 11:12 0 937
В Золотниківській ОТГ пройшли чергові зустрічі керівництва райдержадміністрації з активами громад сіл Бенева, Багаткцівці, Семиківці, Підруда, Маловоди, Соснів та Раковець з метою розроблення плану перспективного розвитку Теребовлянського району на 2019-2021 роки.

Нагадаємо, аналогічні зібрання вже відбулися в селах Вишнівчик, Зарваниця, Сапова, Золотники, Бурканів, Соколів, Надрічне.

У зборах з громадськістю взяли участь голова Теребовлянської райдержадміністрації Юрій Ништа, його заступник Андрій Кундрат, керівники окремих структурних підрозділів райдержадміністрації та районних установ.

Юрій Ништа, а також голова Золотниківської ОТГ Данило Бугай поінформували громадськість про інфраструктурні проекти, які реалізовані в 2016-2018 роках у районі та об'єднаній громаді зокрема за державні кошти, що надійшли в наш край з різних джерел. Про свою роботу звітували і старости сіл, в яких проходили зустрічі. Основну увагу в своїх виступах доповідачі акцентували на перевагах, які дала реформа децентралізації, зокрема щодо залучення державних фінансів, збільшення обсягів місцевих бюджетів. Усе це в комплексі дає змогу громадам визначати власні пріоритети, ухвалювати рішення та направляти кошти на той чи інший об'єкт для забезпечення якісного розвитку громади. Так, в с. Підруда проведено водогін, в Бенівській ЗОШ І-ІІІ ступенів - реконструкцію котельні, капітальний ремонт даху, заміну віконних блоків, у Багатківському та Соснівському дошкільних навчальних закладах - реконструкцію дахів, а в с. Семиківці - капітальний ремонт даху будинку культури.

«Децентралізація змінює життя. За останні три роки зроблено чимало. Нам є з чим порівняти, адже численні об'єкти у селах нашого району не ремонтувалися роками, а то й десятками років. Раніше це було величезною проблемою. Зараз заклади соціально-культурної сфери з новими покрівлями, вікнами, дверима, утепленими фасадами», — зазначив голова РДА. Відтак закликав громадськість подавати свої пропозиції для формування плану перспективного розвитку Теребовлянщини на 2019-2021 роки.

Після обговорення пріоритетами для розвитку села Бенева було визначено проекти: перекриття дахів будинку культури, адмінбудівлі, створення нових робочих місць, зокрема відкриття комбінату побутових послуг; для села Семиківці - проведення ремонту фасаду сільського клубу, перекриття даху адміністративного будинку; для села Соснів - заміна вікон в місцевих загальноосвітньому та дошкільному навчальних закладах; для села Раковець – перекриття даху сільського клубу; для с.Маловоди – проведення водогону, перекриття даху в дитячому садочку.

Також для усіх населених пунктів визначено спільні проблемні питання, які потребують вирішення та залучення коштів. Це ремонт доріг, автобусне сполучення сіл із райцентром та відкриття аптеки.

Окремо в ході зустрічей розглядались питання реформування галузей освіти, охорони здоров'я та соціального забезпечення.

«Я переконаний, що спільними зусиллями, ми зможемо розвіяти міфи навколо реформ, які започатковані керівництвом держави, та донести правду про ті позитивні зміни, які чекають в найближчі роки кожного громадянина країни», - констатував очільник району.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Все більше тернополян ...
Наступна новина: На Тернопіллі ...

КОМЕНТАРІ