На Тернопіллі в Гусятинському районі планують спільну роботу на найближчі три роки

На Тернопіллі в Гусятинському районі планують спільну роботу на найближчі три роки

25.01.19 10:10 0 767
У селах Целіїв, Старий Нижбірок та Нижбірок Васильківської об'єднаної територіальної громади відбулися чергові зустрічі керівництва Гусятинської райдержадміністрації з активами громад. Подібні заходи відбуються згідно складених графіків з метою розроблення плану перспективного розвитку на 2019-2021 роки.

У них взяли участь перший заступник голови районної державної адміністрації Ігор Гайдук, заступник голови райдержадміністрації Надія Галябарда, керівники окремих структурних підрозділів райдержадміністрації.

Ігор Гайдук за допомогою демонстраційних слайдів та відеоролика облдержадміністрації розповів присутнім про інфраструктурні проекти, які реалізовані в 2016-2018 роках у районі та об'єднаних територіальних громадах за державні кошти (державного фонду регіонального розвитку, субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури ОТГ та субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій).

«Ми маємо провести діалог і спланувати спільну роботу на найближчі три роки. Хочу, щоб ви займали активну позицію у вирішенні своїх же проблем», — звернувся до активу с. Целіїв Ігор Гайдук.

Староста села Михайло Вальчишин окреслив найбільш болючі питання, що хвилюють його краян, а саме: ремонт дороги Крогулець – Увисла через Целіїв, прокладання водогону, перекриття даху загальноосвітньої школи, заміна покрівлі клубів у селах Мишківці та Целіїв, огорожа цвинтаря в с.Мишківці.

Староста с. Старий Нижбірок Василь Слободян розповів про своє бачення розвитку населеного пункту. Серед найактуальніших потреб у даному населеному пункті слід виділити: завершення оновлення фасаду та перекриття місцевої школи, облаштування бруківкою тротуару, прокладання водогону, ремонт дороги, благоустрій стадіону, впорядкування сміттєзвалища.

Під час дискусії за участі активу села, визначено такі пріоритетні напрямки розвитку с. Нижбірок: капітальний ремонт будинку культури, проведення водопостачання, ремонт дорожнього покриву, завершення ремонтних робіт у ЗОШ, перехід на тверде паливо.

Такі напрямки розвитку села підтримав староста Іван Мушка.

Заступник голови райдержадміністрації Надія Галябарда під час зустрічей вела мову про інвестиції в опорні школи, субвенцію з державного бюджету на забезпечення якісної сучасної освіти за програмою «Нова українська школа», відкриття Інклюзивно-резурсного центру, придбання шкільних автобусів, зміни в первинній ланці медицини, урядову програму «Доступні ліки».

Начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Ігор Соболь під час таких зустрічей інформував присутніх про процес монетизації субсидій уже з 1 січня 2019 року.

Голова Васильковецької ОТГ Андрій Гайдаш у кожному населеному пункті звітував про свою роботу за три останні роки, розповів, що робиться для краян за рахунок місцевого бюджету.

Ігор Гайдук, резюмуючи роботу, закликав громадськість долучатися до державницьких реформ.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Куди здавати вторинну ...
Наступна новина: Литовська компанія NEVDA ...

КОМЕНТАРІ