Огляд Apple iPad Pro 12.9

Огляд Apple iPad Pro 12.9

28.01.19 20:55 0 1182

У жовтні компанія Apple випустила чергові планшети iPad Pro, які збираються конкурувати з повноцінними ноутбуками. Планшети iPad купують частіше, ніж будь-яку лінійку ноутбуків інших виробників. До речі, в Україні новий планшет Apple iPad PRO 12.9 64Gb можна придбати в інтернет-магазині https://tehnoezh.ua/.

У нових моделях застосовується 8-ядерний процесор Apple A12X Bionic. Розробники стверджують, що він на 92 % продуктивніший процесорів сучасних ПК. Графіка стала в 1000 разів могутніша в порівнянні з iPad 1-го покоління і зараз знаходиться на рівні Xbox One S. З'явився роз'єм USB-C, через який можна підключати монітори з роздільною здатністю 5K.

Вся ця продуктивність розширює функціональні можливості iPad до рівня комп'ютерів. Компанія натякає, що у планшетів більш райдужне майбутнє, ніж у ноутбуків, включаючи MacBook Air.

Дизайн

Дизайн планшета радує. Він по-справжньому новий вперше за довгий час. Тут більш глибокий зв'язок з MacBook Pro, ніж у минулих iPad або у будь-яких смартфонів iPhone.

Замість округлених кутів і м'яких форм iPad Pro пропонує гострі кути і плоскі краю, а також велику асиметричну антену ззаду і великий виступ камери. Це суворий зовнішній вигляд без зайвих сентиментів.

Екран

Прямі краї та тонкі рамки змінюють ставлення розміру екрану до корпусу. 11-дюймова модель за розміром корпусу не більше минулого з екраном 10,5 дюйма. Розмір версії з екраном 12,9 дюйма зменшився, завдяки чому зручніше тримати її в руках.

Apple говорить про безрамковий дизайні від краю до краю, але насправді це не так. Втім, екран LCD з щільністю пікселів 264 ppi вельми хороший і Apple як і раніше задіє свою технологію, щоб приховувати кути екрана.

Крім цих кутів, екран нового iPad Pro такий же, як в торішніх моделях. Застосовується технологія ProMotion з частотою до 120 Гц. Є автоматичне калібрування кольору True Tone і підтримка широкого динамічного діапазону. Це один з кращих і найбільш точних мобільних екранів.

Збільшення екрану означає, що відсутня кнопка Home і сканер Touch ID. Замість цього пропонується передня камера TrueDepth і підтримка системи лицьового розпізнавання Face ID, як на iPhone XS. Вирішення цієї камери 7 Мп, є інфрачервоний проектор і сама інфрачервона камера. Працює розблокування відтепер в будь-якої орієнтації, не те що на смартфоні.

Якщо ви тримаєте планшет в ландшафтній орієнтації і закрили камеру рукою, пристрій скаже вам про це. На екрані блокування буде спрямована на камеру стрілка, що ви прибрали руку. Якщо камера внизу, екран блокування видасть інструкції, як правильно повернути планшет для спрацьовування лицьовій розблокування. Якщо підключений чохол-клавіатура, подвійне натискання на пробіл розблокує пристрій за допомогою лицьового розпізнавання. Це нагадує роботу системи Windows Hello. Непогано б, щоб така ж можливість була на ноутбуках Apple.

Навігація

Відсутність кнопки Home означає, що навігація по iPad Pro здійснюється за допомогою жестів з iPhone. Є натискання на екран для пробудження, жест вгору відкриває домашній екран, трохи довший жест вгору запускає перемикач додатків. Жест внизу дозволяє переходити між різними відкритими додатками.

Версія iOS для iPad містить док внизу, який теж відкривається жестом. Можна вивести на екран другий додаток або один додаток поверх іншого.

Жести досить інтуїтивні, щоб швидко звикнути до них, особливо якщо ви знайомі з останніми iPhone. Однак, тут дуже багато жестів вгору, тому потрібно пристосуватися до їх відмінностям.

Камера

Значний виступ камери ззаду містить сенсор 12 Мп з об'єктивом f / 1.8. Це нова камера, яка анітрохи не поступається попереднім камерам iPad Pro, але корпус тут тонше.

Тут є обробка Smart HDR, що підвищує деталізацію тіней на фотографіях. Звичайно, якість зображень не така висока, як на широкоугольном об'єктиві iPhone XS.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Горящие туры в Египет из ...
Наступна новина: Картриджные фильтры для ...

КОМЕНТАРІ