10 причин,чому Linux ніколи не наздожене Windows

10 причин,чому Linux ніколи не наздожене Windows

28.01.19 23:39 0 1304

Сьогодні існує величезна кількість операційних систем. Їх кількість обчислюється десятками, всі вони можуть бути класифіковані по безлічі ознак. Але одне залишається незмінним уже впродовж багатьох років: Windows загальноприйнятий лідер з величезною перевагою, а всі інші ОС їй просто заздрять. Хоча це не означає, що Windows краще або гірше якоїсь іншої ОС.

Так давайте сьогодні розберемо на прикладі Linux, чому дана ОС ніколи не наздожене Windows, а допоможе нам в цьому співробітник компанії "ПК-Сервіс", в якій, до речі, ви можете замовити переустановку Windows в Києві.

Мейнстрім

Більшість людей зросла на Windows, так навіщо щось міняти? Вони використовували Windows з тих самих пір, як у них вперше з'явився домашній комп'ютер. Чи була то ліцензійна ОС, або вона була завантажена з усіма улюблених торрентів. Про це історія замовчує, але факт залишається фактом. Навіщо вивчати щось нове, якщо Windows і так прекрасно працює.

Простота

Тут навіть справа не в тому, що з Windows простіше працювати (найчастіше це навіть навпаки), а в тому, що в інтернеті ви завжди зможете знайти величезну кількість інструкцій і підказок, як працювати з цією ОС. Ви завжди зможете знайти людину, яка зможе вам допомогти розібратися з будь-"болячкою".

Навіть якщо якусь проблему усунути не вдається, то знайти фахівця по Windows куди простіше, ніж по Linux. Так, на відміну від Linux, Windows є платною ОС, але це ж стимулює дизайнерів, розробників виконувати більш якісну роботу.

Вибір вашого комп'ютера

В даному випадку я не маю на увазі покупку безпосередньо з магазину вже зібраний і готовий продукт. Скільки разів вас відвідувала думка про те, щоб розібрати свій ноутбук або домашній комп'ютер для того, щоб додати туди оперативної пам'яті? Новий і великий диск для зберігання ваших фото і відео? А якщо ви завзятий геймер, а тут якраз вийшла нова серія FIFA або NFS, і пора б вже оновити відеокарту?

З Windows тут немає ніяких проблем. Ви можете настроїти будь-який комп'ютер на ваш смак і колір. І ви точно будете впевнені, що кожен обраний компонент запуститься і буде правильно працювати, що є великою проблемою в Linux.

Сумісність

Це ще одна проблема не на користь вибору Linux. Сумісність зовнішніх пристроїв з операційною системою - це дуже важливий нюанс. Для всіх пристроїв на Windows є драйвера. Linux, на жаль, цим поки похвалитися не може. Тому не сваріться в наступний раз, коли ноутбук перестане визначати ваш телефон або принтер в важливий для вас момент.

Програмне забезпечення

Ось це дійсно хворе місце Linux. За роки існування і правління в софтверном світі корпорація Microsoft стала стандартом. Практично будь-яке ПЗ у всьому світі пишеться під Windows. Якщо вам потрібна якась програма, то ви з легкістю знайдете п'ять-десять-двадцять її аналогів в інтернеті і виберете ту, яка влаштовує особисто вас.

Підтримка ПЗ

І це важлива перевага Windows. Практично всі ПО, яке пишеться під цю ОС, має в подальшому підтримку. Компанії випускають оновлення, виявляють помилки, пишуть інструкції по роботі з конкретним ПО, мають зворотний зв'язок і підтримку.

Під Linux досить часто пишуть альтруїсти. Але в цьому і є проблема. Велика кількість ПО для Лінукс пишеться за кордоном, наслідком чого стане проблему мовного бар'єру. Все ж під Windows куди більше локалізованих програм.

Зворотня сумісність

А ось проблема забезпечення сумісності - ця проблема не тільки Linux, але і багатьох інших операційних систем. За це все ж потрібно потиснути руку Microsoft. Адже вони проробляють колосальну роботу з підтримки працездатності всієї лінійки Windows.

Скільки б уже не вийшло версій Windows, але в будь-який момент я можу запустити одну програму на різних машинах під керуванням різних версій Windows: будь то "сімка", усіма ненависна "вісімка" або ще гірше - "віста"; будь-то всіма улюблена "XP" або вічно вимагає поновлення "десятка", але я завжди зможу запустити одну програму під різні версії.

Ігри

З іграми справи йдуть погано не тільки в Linux. Всі операційні системи не можуть похвалитися такою величезною бібліотекою ігор, які робляться під Windows. Тут в суперечку можуть вступити консолі. Але всі ігри в подальшому пишуться і під вінду. Ніхто не хоче втрачати такий величезний ринок. І завантажити улюблену гру під Windows не складе ніяких труднощів.

Доступність

Як ми знаємо, що Linux з усіма його збірками безкоштовний, на відміну від Windows, який коштує чималих грошей. Але вся ця безкоштовна оболонка тільки з часом може надати проблем: від несумісності драйверів, до неможливості пограти в улюблені ігри.

З виходом Windows 10 ситуація стає більш цікавою. Як вже говорили в Microsoft, ця версія буде останньою. Компанія просто буде випускати постійні оновлення для цієї ОС і радувати рядового користувача. Поповнюватиметься магазин Windows Store, через який ми завжди зможемо отримувати потрібні нам програми.

Будь-які магазини, аж до наметів на ринках забиті дисками з потрібним нам софтом під Windows. Ціни перестали бути занадто "кусючими". Зате натомість ви завжди можете отримати якісний продукт.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Картриджные фильтры для ...
Наступна новина: Перші 462 пакунки малюка ...

КОМЕНТАРІ