Перші 462 пакунки малюка цього року отримала Житомирська область

Перші 462 пакунки малюка цього року отримала Житомирська область

29.01.19 08:03 0 511
У 2019 році продовжують видавати безкоштовну одноразову натуральну допомогу від держави для новонароджених. Минулого тижня Житомирщина отримала першу партію пакунків малюка у цьому році. У 2018 році з Міністерства соціальної політики України передали понад 4 тисячі пакунків.

Ініціатива Уряду щодо видачі батькам новонароджених діток безкоштовної одноразової допомоги від держави продовжиться і цього року. Житомирщина вже отримала першу партію пакунків малюка у 2019 році. Про це повідомляє департамент праці, соціальної та сімейної політики ОДА.

462 пакунки малюка для новонароджених дітей області вже відправлені до районів. Прогнозована кількість таких пакунків для нових жителів Житомирщини на поточний рік – 11 тисяч.

Відповідно до постанову Уряду «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 20 червня 2018 р. № 512» від 27 грудня 2018 року удосконалили порядок планування обсягів, доставки, видачі одноразової натуральної допомоги «Пакунок малюка».

Зокрема видача допомоги за місцем проживання/перебування новонародженої дитини відбуватиметься не пізніше ніж через 30 днів з дня її народження. До видачі залучатимуть фахівця із соціальної роботи, соціального працівника, фахівця недержавної організації, до повноважень яких належить здійснення соціальної роботи з сім'ями та дітьми. Якщо породіллі не отримують пакунок малюка для своєї новонародженої дитини, тоді за заявою видача відбуватиметься або у територіальному органі соцзахисту, або ж соціальні працівники доставлять допомогу за місцем проживання.

Нагадаємо, що з вересня минулого року в області почали видавати безкоштовну державну допомогу – пакунки малюка. Так у 2018 році Житомирщина отримала від Міністерства соціальної політики України 4125 пакунків малюка. У пакунку для немовля міститься одяг та речі для догляду за дітками, а також засоби гігієни для дитини й мами, інформаційні матеріали для батьків.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ