Як вибрати хорошого майстра для ремонта своєї квартири?

Як вибрати хорошого майстра для ремонта своєї квартири?

29.01.19 13:32 0 1329

Отже, Ви ретельно спланували ремонт, підібрали й закупили всі фінішні декоративні покриття, викликали майстрів - ознайомили їх з планом ремонту. Начебто все добре, ремонт почався і, через певний час, закінчився. Однак, по закінченні ремонту Ви не побачили «будинок своєї мрії» - замість цього Вас очікував другосортний номер в дешевому мотелі: шпалери поклеєні криво, місцями відстають, на стелях «море хвилюється раз...», ламінат роз'їжджається, керамічна плитка нагадує гірський ландшафт, частина розеток або вимикачів не працює і багато, багато інших неприємних дрібниць. Або навіть не дрібниць...

Ви так довго і ретельно готувалися до ремонту - склали план, підібрали колірну гамму всіх фінішних матеріалів, заздалегідь все замовили, а в результаті все пішло нанівець. Чому ж так сталося? Відповідь проста і всім очевидна - ремонт робили «випадкові» люди, які не мають відповідних професійних навичок.

Далі, ми поговоримо як убезпечити себе від таких «випадкових фахівців» і як знайти хорошого майстра.

Підбираємо майстра для проведення ремонту в квартирі

Основні джерела інформації про ремонтні бригади це:

  • оголошення в газетах й інтернеті (наприклад, сайт https://poslugy.ua/);
  • рекомендації знайомих (друзів, родичів);
  • рекомендації продавців будівельних матеріалів.

Найпопулярнішим методом підбору майстра є оголошення. В даному випадку алгоритм дій у людини наступний:

  1. ремонт потрібен терміново, тому вона знаходить першого-ліпшого вільного майстра;
  2. телефонує на 2-5 номерів, вказаних в оголошеннях, і вибирає або найнижчу ціну, або по голосу і манері розмовляти (майстер НЕ пропитий, не прокурений, ввічливий і т. д.).

Чому так робити не можна?

  • По-перше, у хороших фахівців в більшості випадків замовлення розписані на кілька тижнів (або навіть місяців) вперед. Тобто, до хорошого майстра, як і до хорошого лікаря, перукаря, треба записуватися заздалегідь (ще одне підтвердження того, що ремонт треба планувати). Але це не означає, що вільний в даний момент майстер обов'язково халтурник. Хтось із замовників міг відмовитися від ремонту, або перенести терміни, або знайти інших фахівців, тому цілком могло утворитися вільне «вікно» для Вас.
  • По-друге, більш низька ціна на послуги ще не говорить про те, що ремонт Вам обійдеться дешевше. Тут можливі два варіанти. Або ціна на послуги занижена, тому що у «фахівців» немає роботи (тобто великий ризик найняти «випадкових» людей). Або цінова політика майстрів така, що в підсумку Ви заплатите більше. Наприклад, в одного майстра укладання плитки коштує 100 грн., В іншого - 70 грн. Начебто зрозуміло, що у другого майстра дешевше, але у першого в вартість укладання плитки входить і вирівнювання стін і затирка плитки, а у другого все окремо, тобто треба додати 35 грн. за вирівнювання стін і 5 грн. за затірку. У підсумку за один і той же обсяг робіт першого майстру Ви заплатите за 100 грн. за кв. м, а другу майстру по 110 грн. (70 + 35 + 5) за кв. м.

А як треба робити?

Таким чином, щоб вибрати хорошого майстра по оголошенню, рекомендуємо дотримуватися наступних нескладних правил:

  1. Визначтеся з термінами початку Вашого ремонту (мінімальний і максимальний).
  2. Обдзвоніть достатню кількість оголошень, щоб підібрати 3-5 бригад, вільних у встановлені Вами терміни.
  3. Запросіть відібрані бригади до себе для прорахунку орієнтовної вартості ремонту.
  4. Під час візиту докладно розкажіть, що саме Ви хочете отримати в кінцевому результаті.
  5. Не соромтеся запитати, чи можуть запрошені майстри показати Вам який-небудь об'єкт, на якому вони вже зробили або закінчують ремонт (дивитися на ремонт в середині процесу не має сенсу). Кращий спосіб оцінити майстра - своїми очима побачити кінцевий результат.
  6. Порівняйте загальну вартість ремонту, порахували різними бригадами. Порівняйте відповіді майстрів, на одні й ті ж Ваші питання. Виберіть найбільш зрозумілу, на Ваш погляд, бригаду з середніми цінами.

Якщо Вас не влаштувала цілком і повністю жодна з запрошених бригад, не варто вибирати «кращого з гірших». Обдзвонюйте та запрошуйте майстрів до тих пір, поки не підберете оптимальний для себе варіант.

Висновки

Будь-який ремонт - це досить дороге задоволення. Запам'ятайте, із не надто якісного і не дорогого матеріалу далеко не завжди можна отримати красиву обробку, зате хороший і якісний матеріал зіпсувати можна завжди!

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Світлодіодні лампи ...

КОМЕНТАРІ