Світлодіодні лампи Е14,особливості вибору

Світлодіодні лампи Е14,особливості вибору

29.01.19 17:12 0 949

Світлодіодні лампи мають велуку різноманітність цоколів - це пов'язано безпосередньо з областю їх застосування. Найбільш поширеними є моделі Е27, Е14. Буква «Е» позначає тип цоколя (Edison Screwtype або «Цоколь Едісона»), цифра вказує на діаметр нарізного сполучення в міліметрах. Так, наприклад, для led лампочки Е14 номінальний розмір цоколя: 14 міліметрів в діаметрі і 26 мм у висоту.

Сфера застосування

Цей клас ламп з вузьким цоколем заслуговує на особливу увагу. Справа в тому, що через мініатюрність, цоколь Е14 назвали міньйон, що походить від французького слова «крихітний». Але не тільки в цьому полягає особливість led ламочки Е14. Справа в тому, що лампи розжарювання з цоколем Е14 найчастіше застосовуються для вузьких і декоративних плафонів побутових світильників. як декоративні лампи для декоративних світильників - вузькі плафони або плафони з маленьким отвором не більше 5 см, а то і 4 см діаметром.

Можливим також було використовувати лампи Е14 в стельових світильниках люстрах, але для досягнення декоративного ефекту їх встановлювали у великій кількості, що дозволяло висвітлювати досить великі приміщення.

Всі ці нюанси і визначили те, що джерела з цоколем міньйон Е14 були потужність не більше 40 ват.

Основні типи колб, які застосовуються для ламп з цоколем Е14

Led лампочки Е14 виробляються з невеликою споживаною потужністю, не більше ніж 7 Вт (в еквіваленті світіння ламп розжарювання 40 - 60 Вт). Цоколь моделі Е14 встановлюється на лампах для декоративних світильників, бра, мініатюрних настільних ламп, торшерів і люстр. Зазвичай ці пристрої виконують функції додаткового підсвічування або дизайнерської ілюмінації. Головна відмінність освітлювальних led ламп з цоколем Е14, полягає в номінальній потужності приладу і формі колби.

Розрізняють декілька основних моделей колб, з якими виробляються напівпровідникові лампи на основі цоколя Е14:

  • стандартна «груша»;
  • «свічка»;
  • «свічка на вітрі»;
  • «закручена свічка»;
  • «факел».

Залежно від моделі світильника і дизайнерського рішення підбираються відповідні моделі ламп. Напівпровідникові освітлювальні прилади з даними розміром цоколя випускаються в широкому спектрі колірних температур, тому здатні доповнити будь-який інтер'єр і оформлення кімнати.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ