Тернопілля: «Такі діалоги мають важливе значення як для сімей загиблих,так і для органів влади»,– Степан Барна на зустрічі з родинами загиблих атовців

Тернопілля: «Такі діалоги мають важливе значення як для сімей загиблих,так і для органів влади»,– Степан Барна на зустрічі з родинами загиблих атовців

30.01.19 08:38 0 621
Про свої втрати люди, чиє життя зруйнували трагічні події, рідко бажають говорити. Ще важче їм розповідати про ті проблеми, з якими довелося зустрітися. родини загиблих учасників антитерористичної операції вчаться жити з тим, до чого не були готові. І тому держава всебічно намагається допомогти таким сім'ям.

У понеділок, 28 січня, голова облдержадміністрації Степан Барна, начальники управлінь та тимчасово виконуючий обов'язки військового комісара ТОВК Олександр Скумбрій зустрілися з родинами загиблих учасників АТО. На зустрічі обговорювали найактуальніші питання, які турбують родичів загиблих воїнів.

Однією з найбільших проблем, за словами присутніх, є недостатнє інформування в оформленні відповідних документів на допомогу чи пільги. За побажанням родичів загиблих, було би добре якби був окремо закріплений працівник, який би допомагав вирішувати усі документальні проблеми.

Насправді є такі проблеми і ми їх усвідомлюємо. Тому хочемо відпрацювати модель, яка дасть можливість покращити взаємокомунікацію. Ми готові над цим працювати. 2018-ий став для нас досить плідним, ми зробили багато добрих справ. Особливо надзвичайні спогади із зібрання «Єдиної родини» і в Зарваниці Теребовлянського району, і в Лішні Кременецького району. Приємно, що за підсумком маємо конкретний результат. А це, наприклад, упорядкована каплиця святого Юрія в Зарваниці, що присвячена загиблим героям. Також, не менш важливим питанням, є розташування пам'ятної стіни у Тернополі. Має бути таке місце, де ми разом зможемо віддати шану нашим героям, – зазначив голова ТОДА Степан Барна.

Під час діалогу піднімали також питання оздоровлення родин загиблих воїнів та їхнього безкоштовного проїзду у громадському транспорті області. Вирішили, при виникненні конфліктів із перевізниками, одразу звертатися в управління регіонального розвитку, інфраструктури та дорожнього господарства облдержадміністрації.

За підсумками зустрічі, Степан Барна дав відповідні доручення начальникам управлінь та зазначив, що такі діалоги мають важливе значення як для сімей загиблих, так і для органів влади.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Звернення очільника ...
Наступна новина: В Тернополі у Центрі науки ...

КОМЕНТАРІ