Учасники бойових дій Житомирщини можуть безкоштовно пройти професійну адаптацію

Учасники бойових дій Житомирщини можуть безкоштовно пройти професійну адаптацію

30.01.19 10:25 0 668
Підвищити кваліфікацію, отримати виробничу професію, курси водії чи іноземних мов – учасники бойових дій Житомирщини можуть пройти професійну адаптацію.

Про це повідомляє департамент праці, соціальної та сімейної політики ОДА.

На 2019 рік для заходів із соціальної та професійної адаптації учасників АТО на Житомирщині передбачається 1,4 млн грн.

Адаптація охоплює всіх учасників АТО та постраждалих учасників Революції Гідності (працюючих, непрацюючих, безробітних, військовослужбовців, працівників усіх силових структур, тощо), яким встановлено статус учасника бойових дій, інваліда війни або учасника війни.

Завдяки підтримці бійці можуть отримати нову виробничу професію, пройти курси для отримання водійського посвідчення, вивчати іноземні мови, а також отримувати вищу освіту.

Найбільш затребуваними для учасників АТО/ООС залишаються курси водіїв.

Так, протягом минулого року за бюджетною програмою отримали водійські права та підвищили водійську категорію 247 осіб та 1 учасник АТО закінчив курси з вивчення англійської мови.

Тепер нові знання та навички допомагають бійцям просуватися по службі, займати нові посади, впевненіше почувати себе у житті.

Для того, щоб скористатися можливістю отримати нові знання, необхідно звернутися до районних (міських) органів праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації або фактичного проживання з відповідною заявою.

До заяви додаються:

– копія індивідуальної програми реабілітації (для осіб з інвалідністю внаслідок війни). В індивідуальній програмі реабілітації особи з інвалідністю в розділі "Професійна реабілітація" зазначаються рекомендації медикосоціальної експертизи про отримання послуг професійної адаптації;

– копія посвідчення учасника бойових дій або особи з інвалідністю внаслідок війни, або учасника війни, або постраждалого учасника Революції Гідності, засвідчена підписом особи;

– для учасника антитерористичної операції – копія документа, що підтверджує безпосередню участь в антитерористичній операції або забезпеченні її проведення з перебуванням безпосередньо в районах проведення антитерористичної операції у період її проведення, що засвідчується його підписом.

Професійне навчання здійснюється за денною, вечірньою (змінною), очно-заочною, дистанційною, екстернатною формою навчання, з відривом і без відриву від виробництва та за індивідуальними навчальними планами.

Особи з вищою освітою, за бажанням, можуть оволодіти робітничими професіями, отримати іншу спеціальність на основі здобутого раніше освітнього (освітньо-кваліфікаційного) рівня, підвищити кваліфікацію, спеціалізацію.

Для осіб з інвалідністю можлива організація дистанційного навчання.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Житомирщина: 57 опорних ...

КОМЕНТАРІ