Як підібрати тюль до штор?

Як підібрати тюль до штор?

30.01.19 20:53 0 2143

Вибір тюлі - це останній етап оформлення інтер'єру. Вдале поєднання повітряної тканини зі шторами, шпалерами та меблями зробить ваш будинок затишним. Знаючи особливості різних тканин, ви зможете підібрати відповідну тюль. До речі, якісні штори і тюлі у Львові за доступною ціною можна придбати в в інтернет-магазині https://arlekin.lviv.ua/.

Як підібрати тюль в залежності від тканини?

Оформленням вікон, як і взагалі домашнього інтер'єру, краще займатися в гарному настрої. Позитивний настрій надихає на творчість і допомагає знайти оригінальні решенія.

Вибираючи тканину, зверніть увагу на особливості різних матеріалів:

  1. Натуральні тканини після прання дають усадку, тому купуйте штори з них із запасом 12-15 см.
  2. Тюль-вуаль добре пропускає повітря і сонячне світло. Вона приємна на дотик і добре поєднується зі щільними портьєрами.
  3. Тюль з поліестеру відмінно виконує основні функції. Вона не жовтіє, не вигоряє на сонці та не мнеться.
  4. Віскоза з часом втрачає форму, тому її вміст в тканині не повинен перевищувати 20 %.
  5. За тканиною-сіткою буде потрібен ретельний догляд, так як вона швидко збирає на собі пил.
  6. Помаранчева та блакитна тюль вигоряє на сонці швидше за інших, а зелена та жовта, навпаки, довше зберігає колір.

Якщо ви не впевнені в своїх силах, то зверніться за допомогою до фахівця. Покажіть дизайнеру фотографії вікон, принесіть з собою шматочки шпалер та оббивки меблів. Це допоможе йому розібратися в ситуації та запропонувати вам кращий варіант.

Як підібрати тюль до штор?

Класикою вважається поєднання щільних портьєр і невагомої вуалі. При бажанні ви можете створити в кімнаті напівтемряву або наповнити її сонячним світлом.

Легка тканина добре виглядає з жалюзі та римськими шторами. Вікна в просторих приміщеннях можна декорувати щільними драпірованими шторами та густою вуаллю. В цьому випадку ламбрекени та кисті послужать відмінною прикрасою.

Скористайтесь простими порадами:

  • Біла вуаль відмінно комбінується з портьєрами будь-якого кольору.
  • Для дитячих кімнат краще вибирати тюль спокійного пастельного кольору. На ньому можуть бути зображені герої мультфільмів або казок.
  • Якщо ви вибрали шпалери з яскравим активним малюнком, то штори і тюль краще взяти однотонні та світлі.

Висновки

Щоб оформлення вікон виглядало ефектним, скористайтеся додатковими послугами салону з пошиття штор. Наприклад, запросіть додому дизайнера для замірів, замовте підбір тканини та фасону штор, установку карнизів й подальше клінінгове обслуговування.

Кожен рік дизайнери пропонують нові варіанти оформлення інтер'єру. Якщо ви не хочете відставати від модних тенденцій, то вибирайте класичний дизайн або екостиль.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Футбольна форма: з чого ...
Наступна новина: Камінна топка: як правильно ...

КОМЕНТАРІ