Камінна топка: як правильно вибрати?

Камінна топка: як правильно вибрати?

30.01.19 23:52 0 1230

Камінна топка є основною складовою каміна. Тому в першу чергу варто визначитися c якою періодичністю буде працювати топка і на який термін служби цей камін планується вбудовувати в будинок. Адже сучасні каміни часто розглядають як повноцінні опалювальні прилади. До речі, купити якісну камінну топку за доступною ціною можна на сайті https://kyhon.com.ua.

Відкриті та закриті топки

Відкриті топки витягають лише 10-15 % тепла з дров, в той час, як топки закритого типу з вогнетривким керамічним склом здатні передати близько 70 % теплової енергії, укладеної в дровах. Форма такого скла може бути абсолютно різною: від прямої і призматической до кутовий і тристоронньої і навіть напівкруглої. Тобто підійде під будь-який дизайн. А якщо Ви зверніть увагу на камінні топки оснащені системою ECOplus, то можете розраховувати на максимальну в світі ефективність горіння, а саме 83-91 %. Таким чином, топка може давати необхідну кількість тепла при мінімальній витраті палива, тим самим зменшуючи витрати.

Періодична і безперервна система горіння в топках

При виборі топки варто звернути увагу на те, що тільки якісні топки можуть витримувати режим постійного горіння. У той час як, більш дешеві топки, для періодичного горіння, вимагають особливого режиму роботи. Їх не можна використовувати безперервно, більш 3-4 годин в день, інакше корпус топки може тріснути або деформуватися. Це може спричинити за собою плачевні результати: заміна всієї топки або навіть пожежа в будинку. Навіть якщо Ви придбали такі топки періодичного горіння з офіційною гарантією виробника, довести, що ліміт експлуатації не був перевищений, практично неможливо.

Кращий матеріал для топки

Але який метал вибрати - чавун або сталь? Топки з чавуну відливалися ще з кінця 19 століття. Вони звичні і багатьма розглядаються, як більш надійне рішення, ніж сталеві топки. Але це не завжди так. Часто у виробництві використовується поганий чавун, який не володіє термопластичностью. Чавун швидко нагрівається і остигає, передаючи тепло на стінки топки. І якщо матеріал недостатньо якісний, то стінки можуть просто лопнути від перепадів температури.

Товщина і вага топки

Стінки чавунної топки не повинні бути менше 8-10 мм, тоді як для гарної сталі досить 4-5 мм товщини. Також перевага сталевих топок - це їх герметичність. Важко знайти монолітні чавунні топки, найчастіше їх шви скручуються і закладаються ущільнювачів шнурами і герметиком. Сталеві топки фірми HARK є суцільнозварними і мають найменшу кількість скріплених герметиком швів.

Оснащення і інші особливості топок

Зсередини топкова камера обкладається вогнетривким матеріалом - футеровкою, яка буває різною і призначеною для того, щоб відбивати тепло всередину топки і передавати його на зовнішню частину корпусу. Для забезпечення процесу горіння всередину топки подається повітря. Краще якщо в топці буде два або навіть три канали подачі повітря. Це дає можливість краще контролювати вогонь, за допомогою спеціальних регуляторів подачі повітря, а також, максимально ефективно спалювати паливо. Верхня подача повітря забезпечує систему вторинного допалювання дров і в той же час захищає скло від забруднення, створюючи перед ним повітряна завіса.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Як підібрати тюль до штор?
Наступна новина: 5 переваг брендового одягу

КОМЕНТАРІ