На Житомирщині стартувала підготовка до Другого форуму регіонів України та Білорусі

На Житомирщині стартувала підготовка до Другого форуму регіонів України та Білорусі

31.01.19 10:15 0 487
Житомирська область розпочинає підготовку до проведення Другого форуму регіонів України та Республіки Білорусь. Наразі розробляється концепція заходу, тематика секційних засідань, місце проведення та інші організаційні питання.

Нагадаємо, що Перший форум регіонів України та Білорусі відбувся минулого року наприкінці жовтня у м. Гомелі. Під час заходу Президент України Петро Порошенко запропонував наступний форум провести на Житомирщині.

Тож Другий форум регіонів України та Білорусі у 2019 році відбудеться саме на Житомирщині. Область вже розпочала активну підготовку до масштабної міжнародної події. Наразі розробляється концепція заходу, тематика секційних засідань, місце проведення та інші організаційні питання.

— «Ми маємо гідно провести зустріч двох президентів – України та Республіки Білорусь. Ми первісні організатори Другого форуму регіонів в Україні», - наголосив керівник апарату ОДА Олексій Шатило під час засідання організаційного комітету з питань підготовки та проведення форуму на Житомирщині.

Більшість заходів форуму планується провести у Житомирі, залучаючи до цього різні структури. Це будуть освітні, медичні та культурні заклади міста. Також пропонується використання локацій не лише в обласному центрі, а й у наближених до Житомира містах.

У рамках підготовки до Другого форуму регіонів Житомирщина займається не лише організацією проведення самого форуму та секційних засідань, а й підготовкою рекреаційних та культурних заходів. Зокрема, учасникам форуму будуть запропоновані цікаві туристичні маршрути та знайомство з народними майстрами Житомирської області.

Довідково. Форум регіонів проводитиметься з метою підтримки рівня довіри та подальшого розвитку політичних, економічних і гуманітарних зв'язків між двома країнами; розширення міжрегіонального співробітництва та представлення економічного потенціалу регіонів і конкретних проектів у сфері торгівлі, промисловості, сільськогосподарської кооперації, інвестицій, а також зміцнення прямих зв'язків на рівні областей, районів та господарюючих об'єктів.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ