Самостійне просування сайту: наскільки воно насправді безкоштовне та доцільне

Самостійне просування сайту: наскільки воно насправді безкоштовне та доцільне

31.01.19 16:16 0 1048

Багаторічний досвід роботи SEO-компанії SEOTop безжалісно й ультимативно свідчить — самостійна розкрутка власного сайту в пошукових системах схожа на лікування зубів самотужки. Можна заковтнути знеболювальну пігулку, терпіти й по півночі полоскати хвору щелепу дивними бабусиними настоянками, обвішуватись амулетами та шепотіти заговори, але врешті решт доведеться звернутися до лікаря. А там вже як пощастить: або вилікують, або зуб (читай “сайт”) геть. І чим довше зволікати, тим дорожче лікування.

Все ж таки маємо зазначити — успішне самостійне просування можливе, та лише у двох випадках:

  • ви добре розумієтеся на СЕО і вже працювали в цій галузі, що дорівнюється просуванню фахівцями;
  • ви — геній, що з першого разу робить все правильно й жодного разу не схибив, та в реалі такі зустрічаються рідше, ніж папуга в засніженому лісі.

В інших випадках райдужні перспективи малює лише реклама курсів для власників бізнесу на кшталт “в ТОП за 1 тиждень своїми зусиллями”. Але тут передує фінансова зацікавленість рекламодавця: ви ж заплатите за освітні послуги, а не за реальний результат, якого досягне ваш сайт. До того ж, до 80-ти відсотків слухачів подібних курсів у підсумку замовляють сторонні СЕО-послуги, часто-густо в тій самій компанії. Чому так? Пояснення досить прості.

просування сайту

Абсолютно безкоштовного результативного SEO не існує

Будь-яким діям з СЕО-оптимізовуваним інтернет-ресурсом передує декілька підготовчих етапів:

  • докладний аудит сайту щодо проіндексованості сторінок пошуковими системами, технічної роботи ресурсу, валідності коду, юзабіліті, відповідності контенту цільовій тематиці, переліку залучених ключових фраз та їхній розподіл по сторінках, доцільності внутрішнього перелінкування, якості та кількості зовнішніх посилань;
  • розробка стратегії просування, що базується на аналізі конкурентів в інтернет-просторі, постановці довгострокових та поетапних цілей;
  • збирання й кластеризація семантичного ядра, яке б відповідало тематиці сайту та задачам, для котрих він створювався.

Дані, отримані на кожному етапі, стають основою плану просування вашого сайту. Але щоб їх отримати, потрібні спеціальні програмні інструменти та онлайн-сервіси. Деякі надаються пошуковиками, деякі — сторонні. І тут у вас постає нелегкий вибір: надати перевагу безкоштовним з урізаною функціональністю та сумнівною вірогідністю, чи заплатити відчутні кошти за підписку на перевірені професіональні ресурси.

Наприклад, добре відомий та поважаний Serpstat обійдеться мінімум в 19$ на місяць за план з мінімальним набором інструментів, а для повноцінної зручної роботи знадобиться той, що коштує 69$. Для просування одного сайту це надто дорого, компанія ж SEOTop працює над низкою ресурсів, тому вартість підписки розподілена на всіх клієнтів.

Наступний крок — якісний контент. У вас в школі було “відмінно” з мови, грамотність та вміння висловлювати думки — на високому рівні? Що ж, спробуйте писати статті власноруч. Обов’язково зверніть увагу на ключі: вони мають з’явитися в тексті, але й надмірної заспамленості слід уникати. Неякісний текст — часта причина того, що сайт потрапив під фільтри. Не відчуваєте сил та наснаги до писемної творчості — доведеться звертатися до копірайтерів.

На наступних етапах знадобляться посилання — з якісних ресурсів, тематичних статей. Вони також мають свою ціну.

Аби у всьому розібратися та впровадити нові знання в життя вашого сайту, потрібен час — дорогоцінний, невідновлювальний ресурс. Якщо ви насправді ділова людина, то часу на швидке вивчення абсолютно нової галузі катастрофічно не вистачає, а діяти потрібно ось вже зараз. Після спецкурсів це стає повністю очевидним, тому власники бізнесу делегують просування сайту аутсорсу.

Ціна помилок — бан, фільтри пошуковиків, виходити з-під яких дорого та довго

Специфіка пошукових систем — постійне оновлення алгоритмів, висування більш жорстких умов. Недотримання рекомендацій не лише відтискає ваш сайт далеко в кінець видачі, а й загрожує накладенням фільтрів. Попасти під них легко, вийти та поновити позиції — важко. Іноді дешевше створити сайт з чистої сторінки.

Підступність оновлених алгоритмів ось ще в чому: якщо ви не відстежуєте тематичні новини, то можете натрапити на застарілі рекомендації СЕО-спеціалістів й впровадити їх. Результат передбачуваний — злощасний бан.

просування сайту

Без програмістів не обійтись, а спілкуватися з ними досить важко

Часта проблема інтернет-сайтів — відсутність необхідного функціоналу для СЕО-просування. Іноді потрібна нова структура, технічна доробка сторінок, виправлення помилок в коді тощо. Все це зробить програміст, але за умови, що йому нададуть точно сформульоване завдання. Власник сайту навряд чи зможе пояснити хоча б приблизно, що потрібно. Досвідченому сеошнику ж не складе труднощів порозумітися з вашим чи стороннім програмістом.

Тож якщо вам потрібне ефективне СЕО-просування сайту за адекватним кошторисом — зверніться в SEOTop. Компанія має 12 років досвіду, працювала над проектами різних тематик — інтернет-магазини, будівництво, високоінтелектуальна електроніка та вимірювальна техніка, сантехніка, виробництво пластикових вікон, спортивне обладнання та багато іншого. Тут нададуть чесні та реальні прогнози й досягнуть обіцяних результатів.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Египет – страна ...
Наступна новина: Яким повинен бути весільний ...

КОМЕНТАРІ