В Житомирській області до 30-ї річниці виведення військ з Афганістану в обласній бібліотеці відкриється мистецька виставка

В Житомирській області до 30-ї річниці виведення військ з Афганістану в обласній бібліотеці відкриється мистецька виставка

01.02.19 11:26 0 747
До Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-й річниці виведення військ з Афганістану в Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. О. Ольжичавідкриють виставку «Не в'януть «Тюльпани» в граніті, бо пам'ять людська не згаса…». На виставці будуть представлені картини та фотосвітлини від учасників бойових дій на території інших держав.

Відкриття виставки о 12:00 год. Ознайомитися з мистецькими роботами можна до 28 лютого.

Адреса – м. Житомир, Новий Бульвар, 4 (відділ мистецтв КЗ «Обласна універсальна наукова бібліотека імені Олега Ольжича» обласної ради).

Організаторами виставки з 2014 року є Житомирська обласна спілка ветеранів афганської війни, Житомирська міська спілка ветеранів афганської війни, КЗ «Обласна наукова бібліотека імені Олега Ольжича» Житомирської обласної ради.

Довідково. День вшанування учасників бойових дій на території інших держав встановлено згідно з Указом Президента від 11 лютого 2004 року.

Після закінчення Другої світової війни українські військові брали участь у 24 локальних війнах і збройних конфліктах на території 16 іноземних держав. За часів СРСР вони виконували «інтернаціональний» обов'язок у Чилі, Іспанії, Єгипті, В'єтнамі, Ефіопії, на острові Куба та в багатьох інших «гарячих» точках.

Після здобуття Україною незалежності українські військові фахівці стали учасниками багатьох миротворчих місій. За даними Міністерства оборони України, з 1992 року в міжнародних миротворчих операціях взяли участь майже 40 тисяч військовослужбовців.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Самые большие ошибки ...

КОМЕНТАРІ