В Житомирській області не вагайтеся,якщо серце відкрите до дітей,- багатодітна мама про створення ДБСТ

В Житомирській області не вагайтеся,якщо серце відкрите до дітей,- багатодітна мама про створення ДБСТ

01.02.19 11:44 0 740
Розповідаємо історію великої родини, в якій наразі виховується вісім діток. Це родина Тимчишиних, котрі лише півроку проживають на Житомирщині. Проте сім'я вже облаштувалася на новому місці у Пулинському районі, діти ходять до місцевої школи.

Зінаїда Тимчишина розповідає про те, що їх син, коли був маленьким, просив у батьків братика. Проте своїх дітей вже мати не могли і обіцяли синові, що візьмуть в родину ще дитину. Батьки дійсно взяли на виховання до своєї сім'ї ще діток. Власні діти на цей час вже стали дорослими.

— «Згадую, як син казав, що візьмемо до родини дітей, як він вже буде дорослим. І не думали, що буде саме так, але так і є. Зараз у нашій сім'ї 8 діток», - ділиться спогадами пані Зінаїда.

У родині Тимчишиних є троє власних дітей – дві дочки та син. Діти вже дорослі. Молодша дочка навчається у Львові, а старша дочка й син допомагають своїм батькам виховувати своїх молодших братів і сестер. Тепер у них є ще чотири брати та чотири сестри. Ось така велика та дружня родина зовсім нещодавно, лише з кінця вересня минулого року, переїхала на проживання до Пулинського району Житомирської області.

Зінаїда Тимчишина розповіла, що зараз родина проживає у приватному будинку за договором. Він просторий та зручний, діти сплять по двоє у кімнаті. Сім'я вже обжилася на новому місці. Діти ходять до місцевої школи.

— «У нас у сім'ї вісім діток. Це Павліна (13 років), Володя (10 років), Іван (9 років) Юра (7 років), Іван (11 років), Світлана (7 років), Оксана (5 років) та Каріна (10 років)», - знайомить зі своїми дітьми пані Зінаїда.

Багатодітна мама розповідає, що старші діти зараз допомагають батькам виховувати молодших дітей. Вони разом вчать уроки, займаються спортом. Також допомагають по господарству.

— «Діти люблять, коли ми їздимо всі разом на річку, на природу. Жаримо шашлик та граємо в ігри. Такий родинний відпочинок усім до душі», - зазначає пані Зінаїда.

Про те, що колись матимуть велику родину Тимчишини думали, але не були впевнені, що виховуватимуть стільки діток. Адже, за словами багатодітної мами, коли їм запропонували взяти п'ять дітей і створити дитячий будинок сімейного типу, то їй з чоловіком також було лячно.

— «Якщо люди відкриті, а серце лежить до дітей, то вагатися не потрібно. Труднощі завжди були, є і будуть. Вони бувають з дітьми і без дітей. Якщо серце лежить до дітей, то немає чого боятися», - говорить Зінаїда Тимчишина.

Такі родини, яких на Житомирщині вже 45, вражають своєю відданістю дітям та бажанням їм допомогти. Адже завдяки таким сім'ям у дітей з'являється другий шанс на щасливе дитинство.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ