Робота в Європі: особливості працевлаштування

Робота в Європі: особливості працевлаштування

01.02.19 20:37 0 2103

Станом на 2018 року понад 5 мільйонів українців працевлаштовані за кордоном. Точної цифри ніхто не знає - офіційної статистики немає, та й люди не завжди їдуть легально. Українців за кордоном цінують за працьовитість, високу кваліфікацію, готовність працювати понаднормово. Лідером по відтоку трудового персоналу як і раніше залишається Росія, але швидше за рахунок уже усталених заробітчан. А ось легальна робота в Європі для українців стає все привабливішою.

Німеччина, Польща, Чехія, Італія входять до п'ятірки країн за кількістю працевлаштованих вихідців з України. Які ж вакансії в Європі для українців доступні і як виїхати на роботу за кордон? Про це нам розповість співробітник компанії "Опікун", яка безпосередньо займається офіційним працевлаштуванням українців в ЄС.

Ророба в ЄС: що потрібно знати?

Знайти роботу в Європі для українців - завдання посильне кожному. Причому зарубіжний ринок відкритий і для сімейних пар. Іноді роботодавцю навіть зручніше мати справу з родинами. Перед тим як поїхати працювати до Європи за контрактом, слід визначитися з 3 моментами:

  1. яка це буде робота (сезонна, постійна чи разова);
  2. країною;
  3. пріоритетними вакансіями.

Хто для працевлаштування в Європі найбільш затребуваний? В основному, це різноробочі. Людям, які потрібні на закордонних підприємствах, немає потреби мати певну кваліфікацію, досвід і досконально володіти мовою.

Заробіток різноробочого в країнах Євросоюзу 800-1000 євро на місяць. Чоловіки можуть працювати:

  • будівельниками;
  • зварниками;
  • електриками;
  • водопровідниками;
  • сантехниками.

Чим вища кваліфікація, тим більша зарплата. Попитом користуються також водії на далекі маршрути. Для цього потрібно мати водійське посвідчення європейського зразка з відміткою відповідних категорій. Також важливо мати великий досвід роботи.

Жінки можуть розглядати вакансії доглядальниці, няні або гувернантки. На такі посади годяться тільки терплячі люди, з хорошим, якщо не відмінним, знанням мови.

Висококваліфіковані кадри

Фахівці з високою кваліфікацією можуть розраховувати на запрошення працювати в зарубіжній кампанії. На подив, у багатьох країнах Європи недостатньо професіоналів в сферах інформаційних технологій, охорони здоров'я, машинобудування, педагогіки. Класного фахівця можуть запросити досить швидко. Буде потрібен диплом певного зразка, досвід роботи і добре володіння мовою.

У деяких європейських кампаніях готові прийняти на оплачуване стажування молодого фахівця. Пізніше за результатами роботи запропонувати постійне місце роботи з підвищенням заробітної плати в декілька разів.

Більшість підприємств беруть на роботу тільки легальних працівників, в іншому випадку їм загрожують чималі штрафні санкції. Але є і такі, які не гребують «чорною» робочою силою.

Компанії-посередники: переваги

Компанії, які професійно займаються працевлаштуванням, обов'язково прописують усі умови в контракті. Домовленість не може бути тільки на словах, а конкретика - по прибуттю. Можна спробувати шукати роботу самостійно, але особисті домовленості нічого не гарантують. Умови праці ніким не перевіряються, як і своєчасність та обсяг виплаченої зарплати.

Перевагою компаній-посередників є база вакансій та існування домовленостей зі стороною роботодавця, допомога в оформленні пакета документів і робочої візи (без неї висока ймовірність депортації, що спричинить проблеми з перетином кордону на території Євросоюзу).

Перед тим, як почати пошуки роботи, варто визначитися з пріоритетними країнами. Саме це, а не конкретний вид зайнятості, грає більшу роль.

Мова

Мова - це важлива категорія. Можна не знати мову країни, в яку їдете, але англійська - це паличка-виручалочка, не тільки в роботі, але і в побуті. Потрапити в гарне місце, не вміючи висловлюватися дохідливо, відверто складно. В основному, це сезонні й будівельні роботи та прибирання по дому. Вакансії, де потрібно безпосередній контакт з людьми, в такому випадку важкодоступні.

Саме тому, власне, багато хто хоче працювати в Польщі. Українська та польська мови дуже схожі. Для побутового рівня цього вистачить, а підучити мову завжди можна по ходу. Більш того, зараз досить поширена практика отримання досвіду роботи в Польщі з паралельним вивченням мови й подальшим переїздом в одну з країн з більш високим рівнем життя і доходів - Німеччину, Швейцарію, Нідерланди, Португалію.

Не знаючи мови, розраховувати на хорошу посаду і зарплату важко. Часто робота напівлегальна або не вимагає спеціальних навичок. Наприклад,  с/х, тваринництво, робота з верстатами, обробка й переробка овочів і фруктів, виготовлення м'ясної продукції, підсобні роботи, миття посуду, прибирання. І навіть при цьому можна вільно розраховувати на щомісячний оклад в розмірі 500-1000 у. о.

Вибираємо країну

Європейські країни чітко поділяються на ті, які трудовим мігрантам не особливо раді, і ті, хто їх з радістю запрошує. До перших можна віднести Англію, Німеччину, Швейцарію. До других - Польщу (яка відчуває гострий дефіцит робочої сили після імміграції великого відсотка власного населення в Німеччину), Чехію, Словаччину, Фінляндію. Там великий попит на будівельників, електриків, фрезерувальників, різноробочих, гувернанток, домашній персонал.

Працювати в Німеччині - велика удача, німці пропонують високу зарплату та комфортні умови праці. Але дуже трепетно ставляться до своєї мови. Так що англійською тут не відбутися. Без знання німецької краще підкорювати Польщу. Зі знанням мови реально працевлаштуватися будівельником, архітектором, педагогом, лікарем, програмістом, сільськогосподарським працівником. Зарплата - від 1300 до 5000 євро.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ