Устаткування для початкової школи

Устаткування для початкової школи

01.02.19 23:41 0 2697

Кожний загальноосвітній заклад має звертати особливу увагу на закупівлю обладнання для початкової школи. Оскільки кожна дитина буде починати свій довгий шкільний шлях саме звідси, важливо, щоб вона в доступній формі зміг отримати весь багаж необхідних знань.

Саме для цього треба з розумом підходити до вибору інвентарю та матеріалів під час оформлення початкової школи. В першу чергу, варто задуматися про фізичний комфорт дитини. Тут потрібно правильно підійти до парт, столів і стільців, а також інших меблів в початковому класі. Вони повинні відповідати ряду вимог:

  1. Комфортабельність. За столами і партами повинно бути зручно сидіти і писати. Це очевидно, адже дитячий організм ще не встиг до кінця сформуватися та зміцніти. Будь-які надмірні фізичні навантаження можуть негативно на ньому позначитися, тому обов'язково зверніть увагу на конструкцію стільців і парт.
  2. Міцність та легкість в експлуатації. У початковій школі навчаються діти. Зрозуміло, вони ще не розуміють, що малювати на партах не можна. Після уроків образотворчого мистецтва на меблях може цілком залишитися фарба. Тому важливо, щоб обладнання для початкової школи було легко очищати та мити. Крім цього, важлива також і міцність меблів. Трапитися може все - тому варто вибирати парти, шафи, столи та стільці з міцних і надійних матеріалів.
  3. Безпека. Дуже важливо міцно встановлювати, чи при можливості, прикріплювати до підлоги шафи, тумбочки або полки. Це робиться для того, щоб максимально убезпечити дітей від можливих нещасних випадків.

Навчальне обладнання для початкової школи

Хоч питання підбору меблів в початкові класи важливий, але по-справжньому серйозно необхідно поставитися до вибору навчальних матеріалів. Якщо з незручною партою ще можна щось зробити, то поганий підручник з кожного предмету - це дійсно проблема. Тому потрібно уважно вибирати навчальне обладнання для початкової школи:

  • В першу чергу, воно повинне бути схвалене Міністерством Освіти, і має бути дозволено до викладання. Хоч і підручників, методичних і навчальних посібників, й інших матеріалів, є багато, але не всі вони допускаються до шкільного вивчення. Тому варто уважно вивчити список цих матеріалів.
  • Вони повинні бути доступними та простими для розуміння. Це важливо, як для спрощення, так і прискорення навчального процесу та засвоєння знань в початковій школі. Складні речі, викладені зрозумілою мовою, захоплять малюків під час навчального процесу, але ж для вчителя це - найважливіше. Методичні та навчальні посібники повинні викладати весь матеріал просто та доступно.
  • Також дуже добре, коли навчальне обладнання для початкової школи має яскраві картинки та ілюстрації. Це привертає увагу дитини, дозволяючи сфокусувати її на певних аспектах предмета, прискорюючи та роблячи навчання ефективніше.
  • Крім підручників і методичних посібників, не буде зайвим обставити кабінет різними інформаційними стендами та пам'ятками. Це також зіграє на користь навчання - у дітей все буде перед очима. Це сприяє візуальному запам'ятовуванню правил і їх подальшого застосування. Барвисті стенди донесуть складну інформацію простою мовою схем і прикладів. Обладнання кабінету початковою школою дошками, плакатами й пам'ятками в рази підвищить ефективність освітнього процесу.

Лабораторне обладнання для початкової школи

Початкова школа - це ще і перші досліди. Під керівництвом вчителя дитина відкриє перші таємниці світу та почне дізнаватися, як вона улаштована. Багато в чому робити це вона буде за допомогою лабораторних дослідів. Тому клас початкової школи обов'язково повинен бути обладнаний лабораторними приладами для проведення найпростіших дослідів.

Клас повинен бути оснащений сучасними якісними мікроскопами, скляними пробірками, а також готовими для вивчення зразками: сушеними листям, зрізами рослин, гербарієм й іншим. Все це повинно зберігатися у вчителя під рукою, щоб в потрібний момент дати дітям все необхідне для пізнання світу.

Інтерактивне обладнання для початкової школи

Крім підручників і самого вчителя, варто давати дітям знання й по-іншому. Наприклад, за допомогою інтерактивних матеріалів: таблиць, відеороликів, аудіозаписів та комп'ютерних програм. Таке обладнання для початкової школи спростить навчальний процес і зробить отримання знань набагато веселішим і цікавішим. Зараз є безліч барвистих і ємних освітніх мультфільмів, де дітей в ігровій формі навчають писати, рахувати та читати.

Безліч цікавих комп'ютерних програм дають необхідні знання про світ і його улаштування, а також допоможуть успішно вивчати будь-які галузі знань. З інтерактивним способом навчання отримувати знання дітям стане набагато цікавіше. А чи не це найважливіше? Інтерес - головний двигун навчального процесу.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Робота в Європі: ...
Наступна новина: Почему люди так любят суши?

КОМЕНТАРІ