На Тернопіллі інклюзивно-ресурсний центр у Підгайцях - місце для навчання майже сотні діток

На Тернопіллі інклюзивно-ресурсний центр у Підгайцях - місце для навчання майже сотні діток

03.02.19 11:52 0 610
Один із найкращих в області інклюзивно-ресурсних центрів відкрили у Підгайцях. Спільно із державного та районного бюджету на його відкриття та облаштування спрямували 236 тис. грн.

Що вдалося зробити за ці кошти та які умови для дітей вдалося створити, побачив під час робочої поїздки в Підгаєцький район голова ТОДА Степан Барна. Він разом із народним депутатом України Тарасом Юриком поспілкувався з вчителями та учнями інклюзивно-ресурсного центру.

Даний ІРЦ створили на базі дитячого садочку. Там можуть навчатися понад сотню діток з особливими освітніми потребами. Для них облаштували дві навчальні кімнати з необхідним для розвитку та навчання інвентарем, а також сенсорну кімнату для розширення світогляду, сенсорного та пізнавального розвитку.

Голова Степан Барна наголосив на важливості створення інклюзивно-ресурсних центрів в області. Адже на Тернопільщині є понад 13 тисяч дітей, які потребують особливого освітнього простору. " завдяки Фонду Порошенка та Першій леді України Марині Порошенко, яка взяла під опіку проект інклюзивної освіти, це стало можливим", - резюмував Степан Барна.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Житомирщині вже 10 ...
Наступна новина: Можливості для підприємців ...

КОМЕНТАРІ