Степан Барна: Зміни в медицині мають відбуватися не лише через заміну вікон,а й через надання якісних послуг

Степан Барна: Зміни в медицині мають відбуватися не лише через заміну вікон,а й через надання якісних послуг

03.02.19 12:27 0 1323
Без визначення спільної стратегії розвитку лікувального закладу в розрізі міста, району, села говорити про його перспективу неможливо. Про це зазначив голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час Ради регіонального розвитку Підгаєцького району. Й пояснив: «Для нас важливо, щоб в контексті реформи, коли гроші ідуть за пацієнтом, гроші залишалися в області. Що це означає? Маємо забезпечити настільки якісні медичні послуги, щоб у людей не було потреби їхати на лікування у сусідню область. Тому це основне і першочергове завдання».

Степан Барна наголосив, що вперше за багато років, розпочалася робота в напрямку покращення якості медичних послуг на вторинному рівні. Тепер також стоїть завдання розвитку первинки.

«За ініціативи Президента України Петра Порошенка в Україні впроваджується проект «Сільська медицина». На Тернопільщині відповідно до цього проекту, на який спрямовано 220 млн. грн. буде збудовано 19 нових сільських амбулаторій. Також плануємо закупити для амбулаторій, а у Підгаєцькому районі їх шість, автомобілі для сімейних лікарів. А це 134 транспортних засоби. Яка мета? Щоб люди не рятувалися вже у лікарнях, а отримували вчасно медичну допомогу на первинному рівні», – зазначив голова ТОДА.

«Ми розуміємо, – продовжив він, – якщо говорити про якість, то зміни мають відбуватися не тільки в лікувальних корпусах через заміну вікон, а через надання таких послуг, яких не було раніше. Тобто проведення лапароскопічних та ортопедичних операцій, шунтування у районних лікарнях, що вже є у наших районах. Водночас, бачучи проблематику серцево-судинних захворювань в області, ми підняли питання про створення кардіоцентру і нам вдалося завершити цей проект, який став першим потужним кардіоцентром у Західній Україні», – акцентував Степан Барна.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Чернігові готують до ...

КОМЕНТАРІ