Як навчитися позитивно мислити?

Як навчитися позитивно мислити?

03.02.19 09:43 0 1069

Наші думки визначають ту реальність, яка оточує нас і якщо людина схильна все розглядати в чорному кольорі, то він і буде жити в чорному світі.

Негатив дуже ПРИЛИПЧЕ, його можна порівняти з свого роду звичкою. Звичка, яка придбала повну владу над тим, хто мислить і бачить все в чорних тонах.

Позитивний погляд, озброює наш інтелект зарядом енергії і людина може виявити в собі абсолютно нові, навіть не підозрювалися раніше, не досліджені аспекти життя. Хочете бути щасливими, переставайте зациклюватися на похмурих думках і ідеях!

Далі, ми розглянемо як навчитись дмати позитивно, а розповість нам про це психолог Вікторія Гризодуб, автор блогу https://psy-victory.ru/.

Позитивні думки на кожен день

По-перше, потрібно ВЗЯТИ все ті думки, які вас відвідують, неважливо наскільки вони погані і неприємні. Раз вони є, значить є, це зараз ваша реальність і намагатися боротися з реальністю собі на шкоду. Боротьба зі своїми думками веде тільки до посилення внутрішньої напруги, чим більше ви боретеся, намагаєтеся не думати про щось, тим сильніше нервуєте і турбуєтеся. Насильством своє мислення на краще не змінити. Напевно ви і самі вже помітили це. Тому внутрішньо прийміть все те, що з вами відбувається і ви відразу відчуєте себе спокійніше.

Тепер вправа

  1. Кожен день на одну годину зовсім відмовляйте собі міркувати і говорити про щось погане і не приємне, що вас не задовольняє.
  2. Спостерігайте за собою, коли ви подумали погано про когось чи про щось, не чиніть опір цим думкам, а просто не концентруйте на них свою увагу.
  3. Подумайте, поспостерігайте за людиною і спробуйте знайти в ньому що-небудь хороше, воно обов'язково є якщо пильніше придивитися. Це всього лише вправу, коли ж буде про позитивний мишленіідействітельно важливо і потрібно щось помітити, тоді і зверніть увагу на справжньому.
  4. Намагайтеся бути до себе уважним і турботливим. Зафіксувавши негативну думку, не лайте себе за те, що щось не виходить. По початку цих думок багато і не буде можливості завжди правильно на них реагувати.
  5. Краще посмійтеся над тим, який негативний ваш розум. Завжди намагайтеся БЕЗ НАСИЛЬСТВА поселити в своїй свідомості якомога більше позитивних думок.
  6. Кожен день ставте собі за мету частіше говорити "добре". Говорити переконливо щоб там не відбувалося, принаймні пробуйте.
  7. Намагайтеся приймати ситуацію такою як вона є, приймайте саму Реальність, а не противитися їй. Спочатку Прийміть все, що є і як є, душевно заспокойтеся, відпочиньте розумом і потім вже можете діяти - ненав'язливо думати про щось бажане, знаходити позитив у дрібницях. А йдучи кудись придивляйтеся до природи, вчіться насолоджуватися простими речами.
  8. А для того, щоб вранці був привід посміхнутися і відчути наснагу, заведіть зошит і пишіть (або ж уявляйте в уяві) відразу після того, як прокинулися в перебігу хвилини-двох все те, заради чого вам варто жити і що гарного в ній вже є. Знайдіть для себе самі надихаючі приводи, вони точно є, наприклад, на відміну від деяких у вас є руки і ноги і ви навряд чи проміняли б їх навіть на 100 мільйонів доларів.

Висновки

Це відмінна методика, яка практикується в психотерапії, але майте на увазі, що будь-які зміни вимагають часу і ваших практичних дій. І ще, коли зовсім погано: Якщо виставити вперед середній палець і крізь нього подивитися на всі мінуси життя - вийдуть суцільні плюси!

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: За січень 712 пакунків ...
Наступна новина: Триває процес вибору ...

КОМЕНТАРІ