Основні переваги презентацій в кресленні

Основні переваги презентацій в кресленні

03.02.19 14:19 0 1239

З появою інтернету та можливістю створювати презентації в Power Point (а ще можна й потрібно використовувати для роботи такі програми як: Excel, Flash MX, Movie Maker, Компас-3D, Sony Vegas й ін.), виклад матеріалу для дітей ставав більш наочним, доступним, а найголовніше - сучасним, що й необхідно на даному етапі розвитку суспільства. Навіть «нудний», але такий необхідний для роботи теоретичний матеріал, стає наочним і «живим». І школярам, повірте, стає навіть цікаво.

Сьогодні на уроках необхідно користуватися великою кількістю креслень та й іншою технічною документацією. Як відомо креслення - це мова техніки, а для нашого предмета це основа основ. Креслити різноманітні схеми на крейдяній дошці - це задоволення малоприємне, та й якість таких креслень не висока (багато залежить від якості самої дошки та крейди). Готуватися до уроку доводиться завчасно і до кожного нового уроку потрібно креслити нове креслення.

Маркерна дошка не на багато полегшує працю зі створення креслень. Саме тому можна і потрібно користуватися роздатковим матеріалом у вигляді креслень, ескізів, технічних малюнків, технічних і післяопераційних карт й т. д., але якщо ви захочете змінити будь-які параметри деталі або виробу, то потрібно міняти всю документацію.

Застосування програми Power Point дозволяє виконувати креслення якісно. Одного разу створене креслення може зберігатися довго без втрати якості. Якщо виникла необхідність змінити будь-які параметри або розміри, то це можна зробити швидко та без пошкодження основного креслення.

І головне, при вмілій анімації, можна показати учням сам процес створення креслення. Вони можуть або просто переглянути створення креслення, або послідовно (крок за кроком) перемальовувати креслення в свій зошит, при цьому вчитель не стоїть біля дошки спиною до класу, намагаючись з лінійкою і крейдою щось зобразити, а стежить за кожним учнем, може вчасно підказати, або виправити можливі помилки та неточності в його роботі та регулює (дистанційно за допомогою миші - презентатора) швидкість подачі анімації на слайді. Такий урок цікавий та ефективний як для учня, так і для вчителя.

Ще одна перевага презентації заключається в тому, що можна складати анімовану наочну поопераційну карту виготовлення будь-якої деталі або виробу. Багато презентації пов'язані між собою гіперпосиланнями, що дозволяє швидко перейти від однієї презентації до певного слайда іншої презентації і так само швидко повернутися назад.

При певних навичках, під час практичної роботи, учні можуть самостійно користуватися презентацією і з великим задоволенням це роблять. На перших порах їх приваблює можливість просто «поспілкуватися» з комп'ютером і подивитися анімовані слайди, але з часом вони звикають до того, що комп'ютер використовується на кожному уроці, і сприймають його не як іграшку, а як інструмент-помічник в практичній та теоретичній роботі.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Как выбрать клей для ...

КОМЕНТАРІ