Психотерапевт: коли може знадобитись його допомога?

Психотерапевт: коли може знадобитись його допомога?

03.02.19 20:02 0 1243

У кожної людини можуть виникнути психологічні проблеми, впоратися з якими самостійно досить складно. Деякі люди шукають допомоги у членів сім'ї або друзів, але краще записатися на прийом до фахівця, який пройшов навчання і має відповідну кваліфікацію.

Існує три категорії професіоналів, робота яких, так чи інакше, пов'язана з психікою людини:

  1. До першої відносяться психологи. Це люди, які мають вищу психологічну освіту, але не є медичними працівниками. Фахівці такого рівня можуть надати психологічну підтримку, але психологи не ставлять діагнозів і не здійснюють лікування своїх клієнтів.
  2. Психіатри - це лікарі, здатні лікувати найважчі розлади психіки, такі як, шизофренія і маніакально-депресивний психоз. Вони призначають пацієнтам медикаменти, а також використовують інші доступні способи терапії.
  3. Середню, між психологом і психіатром, позицію займає психотерапевт. Цей фахівець є лікарем, який може ставити діагноз і здійснювати лікування. Але психотерапевт зазвичай працює з людьми, які мають психічні розлади легкої форми або знаходяться в прикордонному стані. Головним інструментом психотерапевта є бесіда, медикаментозне лікування практикується тільки в крайніх випадках. Труднощі на роботі + ви професійно вигоріли? Спробуйте https://mozhno.com.ua/, і почніть жити по справжньому!

Коли може знадобитися допомога психотерапевта?

Частіше всього на прийом до психотерапевта потрапляють люди, які мають неврози різного ступеня тяжкості. Як правило, такі розлади психіки бувають викликані стресами, а їх досить у житті сучасної людини.

Приводом для звернення за спеціалізованою допомогою можуть стати такі стани:

  • Напади апатії. Події або ситуації, які раніше доставляли задоволення більше не викликають приємних емоцій. Байдужість і байдужість також стосується і близьких людей.
  • Різного роду залежності, що дозволяють на час забутися, але, в підсумку, тільки посилюють проблеми (алкоголізм, наркоманія, ігроманія і т. д.).
  • Наявність сильних страхів, фобій. Напади паніки, істерики.
  • Комплекси і шкідливі звички, що не дають можливості для побудови відносин з оточуючими людьми.
  • Надмірна дратівливість і тривожність.
  • Депресивні стани.

Психотерапевт допоможе впоратися з неврозом, булімією або анорексією, позбавить від манії величі, параної, панічних атак і багатьох інших психічних розладів, розвиток яких обумовлено пережитої раніше стресовою ситуацією.

Психотерапевтична допомога може знадобитися не тільки дорослій людині. Досить часто на прийом до таких фахівців записують дітей. Батьків може турбувати погана успішність дитини в школі, наявність розладів харчової поведінки (булімія або анорексія), пасивність і відмова від спілкування з однолітками і близьким оточенням.

Нерідко приводом для звернення до лікаря стає неадекватна поведінка дитини. Також психотерапевт може допомогти впоратися з дитячими страхами, гіперактивністю та енурезом.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Найпопулярніші зовнішні ...
Наступна новина: CMS DLE: огляд

КОМЕНТАРІ