Акумулятори WESTA успішно пройшли випробування

Акумулятори WESTA успішно пройшли випробування

04.02.19 12:44 0 1371

Акумуляторні батареї МНПК «ВЕСТА», що випускаються акумуляторним заводом, є новим поколінням стартерних батарей, що відрізняються підвищеною надійністю, істотно підвищеною потужністю холодного пуску, стійкістю до важких умов експлуатації, високими питомими характеристиками, додатковими експлуатаційними зручностями.

«ВЕСТА-Дніпро» - єдиний у Східній Європі акумуляторний завод, на якому виробляються батареї - від корпусів і пластин до високоякісного акумулятора. На заводі використовуються унікальні технології, розроблені академіками та професорами МНПК «ВЕСТА», яка не має аналогів в Європі. До речі, придбати їх можна в інтернет-магазині https://avtoapteka.net.ua/westa.

Виробництво АКБ WESTA здійснюється на новітньому обладнанні таких відомих виробників, як Digatron, Siemens, LG, Sovema, Wirtz, спроектованому і виготовленому спільно з науковими співробітниками МНПК «ВЕСТА». При виробництві акумуляторів використовуються матеріали найвищої чистоти (свинець, сплави, кислота, деіонізована вода).

Загальний обсяг продукції, що випускається - 3 млн батарей в рік. Доказом найвищої якості є і те, що батареї оптом закуповують в Західній Європі, а акумулятори WESTA для спецтехніки поставляються Збройним силам України - це вагомий аргумент!

Щоб не бути голослівними, нумо розберімось в деяких технологічних тонкощах докладніше.
На даний момент на заводі «ВЕСТА-Дніпро» встановлено новітнє обладнання для виробництва пластин за трьома технологіями, причому в кожній з них використано ноу-хау академіків корпорації.

Атмосферне лиття

Відомий факт, що при виготовленні пластини атмосферним литтям в структурі металу утворюються порожнечі та мікротріщини, які негативно впливають на характеристики пластини. Це проявляється в ранній появі процесу корозії, зниженою токопровідність, низькою вібростійкість, що призводить до погіршення якості батареї та зниження терміну служби.

Фахівці заводу «ВЕСТА-Дніпро» використовують свинець, легований селеном, повністю автоматизовані печі, роботу яких контролюють комп'ютери, спеціальні шафи, в яких пластини проходять процес дозрівання, перед тим як вступити в наступний цикл виробництва. Все це дозволяє звести до мінімуму недоліки атмосферного лиття і тим самим підвищити характеристики батарей.

Технологія «Експандінг»

Ця технологія полягає в перфорації заготовочной стрічки, а потім розтяжці отриманої решітки і являє собою «нове слово» в виробництві пластин. Отримані пластини мають кращу токопровідність і меншими внутрішніми напруженнями, що дозволяє отримати високі характеристики АКБ. Але навіть ті деякі заводи, які ввели в своє виробництво цю технологію, зіткнулися з проблемою швидкого наросту на плюсових пластинах продуктів хімічних реакцій, що в підсумку призводить до замикання і виходу з ладу батареї.

Наприклад, в Росії «АкТех» тільки виробляє випробування АКБ, виготовленим за цією технологією, в той час як на заводі «ВЕСТА» це реально дає якісну продукцію обладнання. І весь секрет полягає в елементах, які додаються в сплав, з готового отримана пластина. Фахівці «ВЕСТА-Дніпро» розробили для позитивного електрода спеціальний свинцево-олов'янистий-кальцієво-алюмінієвий сплав, який має:

  • істотно більш високу корозійну стійкість;
  • стійкість до низьких і високих температур при меншій витраті свинцю;
  • зводить до мінімуму зростання позитивної пластини.

Для негативного електрода також був розроблений свинцево-калієво-алюмінієвий сплав, завдяки якому електрод має мінімальну вагу при високих експлуатаційних показниках.

Технологія «Панчинг»

Для початку варто звернути особливу увагу на те, що жоден завод ні в Росії, ні в Україні не має обладнання для виробництва пластин за технологією «Панчинг». На заводі «ВЕСТА-Дніпро» встановлено вже реально діюче унікальне обладнання провідних виробників дозволяє випереджати на кілька кроків вперед таких конкурентів. Ця технологія дозволяє виготовляти пластини зі стрічки з дрібнокристалічною структурою.

Спеціальний метод перфорації (вперше в Європі!) Без деформаційних дефектів дозволяє отримати пластини меншої ваги, з дуже високу корозійну стійкість, мінімальними внутрішніми напруженнями, високою жорсткістю. З цих факторів складається надійність, вібростійкість, довговічність АКБ WESTA. При цьому економія сировини значно вище, ніж при інших вже відомих вам способах.

Конструкція блоків електродів і в цілому батареї WESTA забезпечує практично в 1,5 рази більшу потужність старту двигуна, ніж звичайні.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Швейна техніка Janome: ...
Наступна новина: Сонне царство: як правильно ...

КОМЕНТАРІ