Що таке антикваріат?

Що таке антикваріат?

05.02.19 14:00 0 1509

Світ старовинних речей здається нам загадковим, наповненим таємницями. Слово «антикваріат» має латинське походження (антіквус) і в перекладі означає «старий». Але чи всі предмети старовини однакові цінні? Як відрізнити антикварну річ від пересічного мотлоху? І, нарешті, як дізнатися справжню ціну предмета? Спробуэмо розібратися. Ну а якщо вам потрібна оригінальна старовинна річ, тоді придбати її вам допоможе магазин антиквариата http://decovina.com.ua/.

Ознаки антикваріату

Зрозуміло, існують досить чіткі ознаки, за якими професіонали можуть впевнено віднести річ до розряду антикваріату: певний вік; унікальність і рідкість; неможливість відтворення; високий рівень виконання; історична і культурна цінність.

У багатьох країнах законодавчо встановлений вік, який повинні мати предмети для отримання статусу антикваріату. В Україні до цієї категорії зараховуються об'єкти, яким більше 50 років. В інших державах вимоги до віку більш суворі. У Великобританії і Російської Федерації він повинен бути не менше 100 років, в Канаді і США визначений рік, до якого повинен бути виготовлений антикваріат (1847 р і 1830 року відповідно).

Культурно-історичне значення антикварної речі виражається в тому, наскільки вона яскраво відображає естетику, стиль і моду певної епохи. При цьому матеріал виготовлення не грає принципової ролі. Це може бути папір, дерево, тканину, фарфор, скло, дорогоцінні і недорогоцінні метали, самоцвіти і т. д.

Як і де оцінити?

Антикваріатом можуть бути предмети найрізноманітнішого призначення: посуд; монети; нагороди; ікони; статуетки; годинник; прикраси; книги і т. д. Перелік речей практично необмежений, що і породжує складності при проведенні атрибуції та оцінки антикваріату. Не існує універсальної, єдиної для всіх категорій предметів методики оцінювання, що дозволяє встановити об'єктивну вартість на поточний момент.

Людині, яка не має глибоких знань в мистецтвознавстві, нумізматиці, фалеристики, боністиці та інших спеціальних науках, нереально самостійно розпізнати антикварну річ і тим більше визначити її ринкову вартість. Проблема ускладнюється тим, що це може бути майстерна стилізація під старовину.

У таких випадках не варто покладатися на думку сумнівних «експертів» на «блошиному ринку», а розумніше звернутися до досвідчених антикварів-професіоналам, які зможуть по безлічі деталей безпомилково встановити справжність, епоху, стиль, унікальність і колекційну значимість. Такий варіант дасть впевненість в компетентності і достовірності експертного висновку про істинну цінність антикварної речі.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Что такое "гироборд"?
Наступна новина: Авто з Америки: переваги

КОМЕНТАРІ