Переваги використання нержавіючих фланців

Переваги використання нержавіючих фланців

05.02.19 16:51 0 1032

Фланці на трубопроводах постійно піддаються впливу корозії та агресивного середовища, що ускладнює властивості металу і його функціональні характеристики. Застосування нержавіючих сполучних елементів в значній мірі вирішує багато проблем. Нержавіюча сталь являє вид легованої, в складі якої присутній хром і забезпечує їй антикорозійні властивості. У поєднанні з іншими перевагами легованого металу, нержавіючі фланці:

  1. міцні;
  2. стійкі до корозії;
  3. стійкі до агресивних середовищ і високих температур;
  4. фланці надійно і герметично з'єднують деталі трубопроводу;
  5. легко встановлюються, розбираються і витримують механічні навантаження;
  6. доступна ціна.

Класифікація фланців з нержавійки, особливості матеріалу

Стандартний вид нержавіючого фланця - диск або кільце плоскої форми. На краях кола розташовані отвори однакового діаметра для кріплення деталі до трубопроводу за допомогою болтів. Така конструкція дозволяє швидко проводити монтаж / демонтаж фланця.

Нержавіючі фланці виробляються відповідно до діючих стандартів дев'яти типів. Відрізняються вони:

  • формою поверхні;
  • кріпленням;
  • розміром.

За формою корпусу фланці з нержавійки бувають плоскі та комірні (до речі придбати їх можна на сайті). Комірні фланці встановлюються в стик і кріпляться з використанням зварювання, а плоскі можна встановлювати за допомогою кріплення (нарізного). Внутрішній діаметр фланця і труби повністю збігаються.

Існує незначна кількість трубопровідної арматури, яка приєднується за допомогою квадратного фланця, тому на заводі можливий випуск круглих і квадратних сполучних елементів (ГОСТ 12815-80). Конструктивні особливості виробів включають:

  1. виконання (вид поверхні, 1-9);
  2. тиск і прохід (Ру і Ду відповідно);
  3. матеріал.

Приварні плоскі замовляти слід з урахуванням двох розмірів - умовного проходу і зовнішнього діаметра труби, до якої він буде кріпитися. ДУ 100, 125 і 150 фланців можна використовувати для труб з трьома значеннями зовнішніх діаметрів.

Надзвичайно важливий показник - тиск. На його значення впливає розмір деталі та форма поверхні. Приварне з плоскою поверхнею виріб (стандарт 12820-80) і вільне на кільці приварному (ГОСТ 12822-80) витримують близько 25 кгс / см2, водночас приварний фланець в стик розрахований на 200 кгс / см2.

Нержавіючі вироби виготовляються зі сталі марок:

  • 15ХМ;
  • 12Х18Н9Т;
  • 06ХН28МДТ;
  • 10Х17Н13МЗТ.

Технічні характеристики (міцність, вплив корозії, стійкість до хімічної або іншої агресивному середовищі) сполучних елементів залежать від складу стали. Призначені нержавіючі фланці для застосування в різних умовах.

Області застосування сталевих фланців

  1. Деталі з нержавійки використовуються для з'єднання трубопроводу з обладнанням, монтажу відокремлених ділянок. Головна перевага нержавіючих фланців полягає в здатності витримувати солоність, високу вологість, температурні коливання інші агресивні дії.
  2. Нержавіючі з'єднувальні деталі затребувані в нафтогазовому секторі промисловості. Вони повною мірою забезпечують надійність з'єднань, дуже важливу для даної галузі, герметичність.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Коли може знадобитися ...
Наступна новина: Напольная плитка: ...

КОМЕНТАРІ