В області працюють над стратегією розвитку Житомирщини на новий програмний період 2021-2027 рр.

В області працюють над стратегією розвитку Житомирщини на новий програмний період 2021-2027 рр.

06.02.19 08:01 0 547
5 лютого, відбулася онлайн-нарада щодо запланованих у 2019 році заходів з розроблення регіональних стратегій розвитку на новий програмний період 2021-2027 рр.

Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В'ячеслав Негода провів онлайн-нараду з питань розроблення регіональних стратегій розвитку на новий програмний період 2021-2027 рр. Житомирську область на нараді представляли заступник голови облдержадміністрації Роман Щебетов та керівники структурних підрозділів ОДА.

— «Минулого року Уряд удосконалив процес стратегічного планування регіонального розвитку. Нові проекти регіональних стратегій на період 2021-2027 років мають бути розроблені на засадах смарт-спеціалізації та активізації міжрегіонального співробітництва. Міста мають стати драйверами процесів стратегічного планування в регіонах, підштовхуючи регіональну владу до розробки смарт-стратегій. Крім власних грошей громади можуть використовувати механізми державно-приватного партнерства, кошти секторальної бюджетної підтримки ЄС та Державного фонду регіонального розвитку. Регіональні стратегії мають бути дороговказами», – наголосив В'ячеслав Негода.

Після розроблення та узгодження стратегії регіонального розвитку її повинні затвердити на сесії обласної ради наприкінці поточного року. Наразі фахівці Мінрегіону спільно з групою радників з питань упровадження державної регіональної політики в Україні Програми «ULEAD з Європою» проводять цикл навчальних та інформаційних заходів. До складу робочої групи з розробки стратегії увійдуть представники виконавчої влади, бізнесу, науковці та громадськості.

Житомирська область перебуває на етапі формування робочої групи, розроблений проект рішення стратегії розвитку Житомирщини на новий програмний період 2021-2027 років.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Готель Ізмайлово "Бета" в ...
Наступна новина: Вже 15 громад Житомирщини ...

КОМЕНТАРІ