Як вибрати посуд для готування?

Як вибрати посуд для готування?

06.02.19 15:57 0 2057

Театр починається з вішалки, а будь-який шедевр кулінарного мистецтва - з правильно підібраною посуду для готування. Головне визначити, яким способом ви будете готувати: на конфорках, в духовій шафі або в мікрохвильовій печі, підібрати кухонне начиння, дотримуючись наших рекомендацій, а далі - справа смаку і майстерності. До речі, за доступною ціною ви можете купить посуду в iPosuda.

Різновиди кухонного посуду для приготування їжі

Крім всім відомих понять «каструля» і «сковорода», є ще багато різновидів посуду, які можуть вам стати в нагоді, якщо ви не обмежуєте раціон пельменями і яєчнею:

  1. Каструля - класична універсальна посуд з двома ручками для використання на конфорках.
  2. Ківш - зазвичай каструля малого обсягу з одного довгою ручкою, найбільш зручна для варіння невеликих порцій їжі.
  3. Скороварка - каструля з щільно закривається кришкою і можливістю випуску пари. Служить для створення високого тиску всередині посуду, що допомагає прискорити варіння їжі. Наприклад, плов в ній можна приготувати за 20 хвилин.
  4. Соковарка - спеціальна багатоярусна каструля, в якій з розігрітого сировини випливає сік, що збирається в одному з ярусів.
  5. Мантоварка - каструля, пристосована для варіння на пару на декількох рівнях таких страв як манти, хінкалі, тефтелі.
  6. Сковорода - звичайне пристосування для смаження на плиті з плоским дном і стінками заввишки близько 6 см.
  7. Cковорода для млинців має тонке і завжди абсолютно рівне дно, низькі стінки (1-2 см) - спеціально для зручності смаження млинців.
  8. Сотейник має широке дно, як у сковорідки, і високі прямі стінки, майже як у каструлі: близько 8 см. Сотейник зручний для гасіння, томління і страв, що вимагають частого помішування. Готувати в ньому можна практично все: від котлет до рагу.
  9. Казан - великий, широкий вгорі котел з округлими стінками і дном невеликого діаметру. Використовується як на звичайній плиті, так і в печі, духовці, на вугіллі. Найкраще підходить для страв, які потребують довгого гасіння і томління: плову (і багатьох інших рецептів близькосхідної кухні), печені.
  10. Вок-сковорода для страв азіатської кухні, спочатку придумана для зручності постійного перемішування і струшування при смаженні. За формою вок близький до півсфері (має округлі високі стінки, дно малого діаметра, але дуже широкий діаметр верху). Типове блюдо для вок - пад тай.
  11. Жаровня - зазвичай не дуже глибока (до 10 см) ємність з широким дном, товстими стінками, жароміцних ручками і кришкою. Використовується в духовці, печі. У жаровні можна готувати м'ясо, рагу та інші страви. На відміну від багатьох вищезгаданих видів посуду, може бути не тільки круглої, але і овальної, і прямокутної. Різновиди жаровні: качатницю, гусятница.
  12. Деко - посуд з рівним дном великої площі і невеликими бортиками, найчастіше має прямокутну форму. Деко потрібен для запікання безлічі окремих виробів одночасно (наприклад, печива) або для страв, де потрібна розкласти тонким шаром багато продуктів (наприклад, для м'яса по-французьки).
  13. Форма для запікання також має плоске дно, але меншу площу і трохи вищі бортики, ніж у дека, може бути будь-якої форми. Використовується для пирогів, лазаньї.
  14. Форма для випічки - ємність, в якій найзручніше готувати солодку випічку: пироги, запіканки, кекси і т. п. Форми можуть бути найрізноманітніші і будь-яких розмірів, розраховані як на один виріб, так і з виїмками для кількох.
  15. Горщик - посудина для тривалого запікання (зазвичай порційних страв) з високими опуклими стінками і кришкою. Приготування в горщиках - це традиція слов'янської кухні, тому часто в них готують супи, каші, які на смак нагадують страви з російської печі.
  16. Кокотниця - маленька ємність для приготування в духовці Жульєн, запіканок та інших страв на одну порцію.

Вибрали цікавить вид посуду? Тепер важливо визначити, чи підходить її матеріал для вашої плити. Якщо у вас на кухні газова або звичайна електрична плита, панель або духову шафу, то ваш вибір матеріалів практично необмежений: все, з чого роблять сучасну посуд для готування, вам підійде. Інша справа, якщо ви збираєтеся готувати на індукційної панелі або в мікрохвильовій печі.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Переваги труб Упонор

КОМЕНТАРІ