Скляна архітектура: данина моді чи погляд у майбутнє?

Скляна архітектура: данина моді чи погляд у майбутнє?

07.02.19 18:35 0 2159

"За здавалося крихкістю скла ховається величезний потенціал, адже нові технології дозволили надати йому абсолютно унікальні властивості. Стійкість до ударів, енергозбереження, вогнестійкість, захист від ультрафіолетових променів, шумозаглушення - ось неповний перелік характеристик сучасного скла", - розповідає співробітник київської компанії "СКЛО": www.sklo.ua, яка безпосередньо займається проектуванням, створенням та монтажем прозорих конструкцій в архітектуру та нове будівництво.
.
Сьогодні скляні елементи не тільки абсолютно безпечні, але й найкращі при створенні комфортних умов для проживання. Візуальна легкість, прозорість та світлопроникність роблять конструкції з цього матеріалу надзвичайно затребуваними в дизайні інтер'єрів.

Скляні перегородки розширюють межі житлового простору, фасади дозволяють оптимізувати теплозахист, забезпечити природну вентиляцію та використовувати сонячне світло в комерційних будівлях. Очевидно, що скло стало невід'ємною частиною сучасної архітектури та її головною рушійною силою.

Роль скла в сучасній архітектурі

Сьогодні роль скла в архітектурі дуже складно переоцінити. Жоден інший матеріал не зміг би послужити основою для створення справжніх архітектурних шедеврів. Важливо і те, що скло має цілий набір корисних для житлових і комерційних будівель якостей:

  • міцність;
  • безпека;
  • екологічність;
  • можливість заощадити простір.

Скло дає воістину необмежені можливості польоту архітектурної фантазії. Але чи затишні ці красиві скляні будівлі? Звичайно, адже крізь прозорі стіни може відкриватися чудовий вид на вечірнє місто або пейзаж, що милує око і дозволяє відволіктися від монотонності буднів. А велика кількість світла в будівлях зі скла носить і практичну функцію - воно призводить до економії електроенергії. Перебувати в природно освітленому приміщенні приємно, навіть якщо мова йде про робочий кабінет.

Скляна архітектура: основні плюси

Скляна архітектура поступово формує простір навколо нас. Будівель, створених з цього матеріалу, стає все більше з кожним днем. Чи виправдано це?

Ось неповний список переваг використання скла в архітектурі:

  1. простота зведення конструкцій;
  2. застосовність для наших широт;
  3. можливість створення абсолютно будь-яких форм;
  4. зближення людини з природою;
  5. можливість втілити будь-яку дизайнерську ідею;
  6. сполучуваність з будь-яким пейзажем;
  7. економія енергії.




Автор: УкрЗахідІнформ .

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Основные типы арматуры

КОМЕНТАРІ