На Тернопіллі спецавтомобіль для мало мобільних груп передали Шумській ОТГ

На Тернопіллі спецавтомобіль для мало мобільних груп передали Шумській ОТГ

08.02.19 11:56 0 645
Зусилля держави у сприянні людям з інвалідністю спрямовані зараз на те, щоб допомагати їм не лише фінансово. Важливо створити таким людям комфортні умови для повноцінного життя. Одним із кроків для покращення соціалізації людей з інвалідністю є придбання спеціально обладнаних автомобілів. У вівторок, 5 лютого голова обласної державної адміністрації Степан Барна передав ключі від такого авто голові Шумської ОТГ Володимиру Плетюку.

“Багато років ні держава, ні влада на місцях не приділяла належної уваги до людей з інвалідністю. Зараз на території нашої області проживає близько 40 тисяч осіб, які потребують підтримки з боку держави. Цей обсяг змушує нас задуматись про те, що ми насправді робимо для цих людей. Придбаний транспортний засіб полегшить життя особливим людям. Саме такі дії роблять нас правильними, добрими і гуманними з точки зору свідомості”, - зазначив очільник області.

Степан Барна також зауважив, що цей проект - ініціатива президента та уряду спільно з радою Європи. За словами голови ТОДА, такі автомобілі придбані для Лановецької, Байковецької, Теребовлянської і Шумської громад.

“Таких кроків ми маємо робити ще багато. При потребі, людина з інвалідністю зможе користуватися послугами такого транспортного засобу безкоштовно. Цим прикладом ми даємо шанс людям, які цього потребують, бути соціально-адаптованими. Адже наше головне завдання - бути людьми”, - наголосив Степан Барна.

Додамо, автомобіль функціонуватиме на базі центру соціальних послуг Шумської міської ради. Викликати “Соціальне таксі” можна буде за попереднім записом.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопіль: у мікрорайоні ...
Наступна новина: Квест кімната: основні ...

КОМЕНТАРІ