Тернопілля: «Відновлення обороноздатності – це запорука розвитку держави»,- Степан Барна на раді регіонального розвитку у Шумську

Тернопілля: «Відновлення обороноздатності – це запорука розвитку держави»,- Степан Барна на раді регіонального розвитку у Шумську

08.02.19 10:22 0 589
Державна політика полягає в тому, щоб якнайменше 5% валового внутрішнього продукту пріоритетно спрямувати на оборону. На цьому наголосив голова облдержадміністрації Степан Барна під час ради регіонального розвитку у Шумську, 5 лютого.

«5 тисяч хлопців з Тернопільської області захищають нашу землю у Збройних силах України і є елементом нашої безпеки. Зараз для того, щоб забезпечити обороноздатність держави, піднімається соціальне забезпечення військовослужбовців. Мінімальна заробітна плата у бюджеті на 2019 рік становить 10 тисяч гривень. Це за умови, що військовий перебуває на мирній території. Якщо ж він у зоні ООС – від 20 тисяч гривень. Відновлення обороноздатності і безпеки країни – те, що має бути на першому плані, бо це запорука розвитку держави», - продовжив очільник області.

Також він зауважив, що впродовж останніх років у районах області відновили військові містечка та будуються 7 гуртожитків для військовслужбоців-контрактників.

«Коли ми говоримо про розвиток, то слід розуміти, що саме та безпека, яку сформували хлопці на Сході України, дає можливість говорити про добрі справи, які зроблені у Тернопільській області», - акцентував Степан Барна.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Чернігові запровадили ...
Наступна новина: Для тернопільських водіїв ...

КОМЕНТАРІ