Степан Барна зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом Угорщини в Україні паном Іштваном Ійдярто

Степан Барна зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом Угорщини в Україні паном Іштваном Ійдярто

08.02.19 10:08 0 497
Співпрацю у різних сферах, а зокрема в економічній та культурній, обговорили 6 лютого, під час зустрічі в облдержадміністрації голова ТОДА Степан Барна, голова облради Віктор Овчарук та Надзвичайний і Повноважний Посол Угорщини в Україні пан Іштван Ійдярто.

«Ми багато часу приділили відкриттю почесного консульства Угорщини у Тернопільській області. Приємно, що те, над чим працювали протягом трьох років, дало результат», – закцентував голова Степан Барна під час зустрічі на важливості відкриття почесного консульства у Тернополі.

Він підкреслив, що Україна стоїть на шляху вступу у Європейський Союз та НАТО. «Віримо, що Угорщина буде в цьому питанні нашим союзником, – зауважив Степан Барна. – Хочу також подякувати вам за підтримку, яку ви надаєте у питаннях територіальної цілісності нашої держави у зв'язку з російською агресією. І окремо дякую за підтримку родин загиблих та поранених військових з Тернопільської області. Впродовж останніх трьох років ми оздоровили близько 300 дітей. І я сподіваюся, що така співпраця буде продовжуватися надалі».

У свою чергу пан Іштван Ійдярто також наголосив на орієнтації України на Європу. Бо це, за його словами, розширення вимірів розбудови відносин. «Дуже важливо, щоб такі центри в Західному регіоні як Тернопіль стали частиною цієї розбудови. Наша близькість один до одного робить природним те, що ми шукали можливості єднання. Важливим інструментом цього процесу є почесне консульство», – зазначив Надзвичайний та Повноважний Посол.

Пан Іштван Ійдярто погодився, що між Угорщиною та Україною налагоджені добрі економічні відносини. Адже за показниками імпорту та експорту Угорщина є восьмим найважливішим торговельним партнером України.

«У подальшій співпраці бачимо такі напрямки розвитку як співпраця з бізнесом, залучення іноземних інвестицій. Водночас, в регіоні поряд з традиційними сферами співпраці такими як сільське господарство і переробка продуктів харчування, ми бачимо взаємовигідні можливості співпраці і в легкій промисловості, металообробці тощо. Вважаємо за важливе розвивати туристичні можливості краю, гастрономічний потенціал регіону та культурну співпрацю», – поділився планами на майбутня пан Посол.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Лише за один місяць 2019 ...
Наступна новина: Учасники бойових дій ...

КОМЕНТАРІ