Чернігів: Владислав Атрошенко про пріоритети фінансування областей та громад

Чернігів: Владислав Атрошенко про пріоритети фінансування областей та громад

08.02.19 09:52 0 581
Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко неодноразово наголошував на важливості пропорційного виділення державних коштів для областей України. Це стосується і державних програм, і коштів ДФРР, і дорожнього фонду, і інших напрямів. Це питання було підняте також вчора, 5 лютого, на розширеній міській нараді.

Також, за словами міського голови, наше місто потерпає внаслідок відсутності представників в обласній раді, й цю ситуацію потрібно виправляти.

- Якщо жоден із депутатів в обласній раді не представляє Чернігів, то відповідно мотивація діяти на користь міста у них - нульова. Якщо у місті 30% жителів області, то відповідно сюди має приходити відповідна кількість коштів для розвитку інфраструктури, коштів ДФРР та на соціально-економічний розвиток, які держава виділяє для регіонів. Інфраструктурою обласного центру певною мірою користуються всі жителі Чернігівської області. Приміром, житель Семенівського району набагато більше користується інфраструктурою Чернігова, ніж житель обласного центру інфраструктурою Семенівського району. Відповідно до цих пропорцій мають формуватись і пріоритети фінансування територій та громад.

Я свідомо ставлю питання розподілу коштів для регіонів та громад і на обласному рівні, і на державному. Закликаю всіх народних депутатів від Чернігівщини подивитись на розподіл державних коштів по областям у минулі роки. Є незрозумілі речі, коли на окремі області спрямували у 2-2,5 разів більше коштів. Тому я би просив подивитись на ці речі і відновити баланс, - сказав Владислав Атрошенко.

Міський голова також зазначив, що регіони, які отримали за минулі роки більше фінансування на розвиток інфраструктури, отримали відповідне прискорення до розвитку у порівнянні з тими, які цих коштів не отримали. На його думку, треба прогнозувати наслідки цих процесів на державному рівні. Якщо це така ідеологія державна - то тоді все зрозуміло. Але якщо це безконтрольна практика, то її потрібно виправляти.

До теми: Міський голова закликав до справедливого розподілу державних коштів по областях

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За підтримки держави ...
Наступна новина: Лише за один місяць 2019 ...

КОМЕНТАРІ