Як туризм став таким популярним?

Як туризм став таким популярним?

08.02.19 14:18 0 838

Мандрівного людини називають туристом. Любителі виїхати за межі свого будинку, міста або батьківщини були завжди. У давнину подорожували індивідуально першовідкривачі, торговці, люди з дипломатичними, військовими або релігійними місіями. Але широко туризм розвернувся порівняно недавно. Давайте ж розглянемо історію його становлення, а розповість нам про це головний редактор сайту http://moyasilla.ru пр отуризм та подорожі.

Історія розвитку туризму

Все XIX століття бурхливо зростало виробництво. На фабриках встановили тривалий робочий день. Робочим потрібно розмежування робочого часу і відпочинку - так з'явився оплачувану відпустку. А нечуваний темп розвитку транспорту - створили паровоз і пароплав, зросла мережа доріг - зіграв свою роль в появі масового туризму.

Коли, завдяки транспорту, скоротився час, щоб покрити велику відстань і витрати на дорогу зменшилися, безліч людей захотіло подивитися світ. Це на початку 19 ст. супроводжувалося будівництвом перших готелів в Німеччині і Швейцарії. У 2-й же половині століття відкриваються бюро подорожей, які організовували туристичні поїздки для споживача.

У 1-й половині 20 ст. СРСР та Німеччина були партнерами в туризмі. Співдружність країн поширювало відпочинок для мас, спортивний туризм і військовий спорт.

Наслідки економічного спаду, пов'язаного з Другою світовою війною, визначили новий етап. З 50-х - 60-х років почали активно розвиватися туристичні фірми, велике будівництво готелів з різними розважальними закладами по сусідству. Що цікаво, Європа орієнтувалася на американських туристів, оскільки Сполучені Штати найменше постраждали у війні і знаходилися в кращому економічному становищі. З 1970-х років знову зростає виїзний туризм по всьому світу.

У 80-ті темпи зростання туризму сповільнилися і стабілізувалися, а характер турів перестав бути масовим. В цей час сфера подорожей розділяється - для тих, хто користується готовими турами і людей, що віддають перевагу приватні поїздки. Відбулося розширення туристичних територій до найзаповітніших куточків планети.

Тепер туризм став способом життя. Існує безліч його видів: освітній, розважальний, оздоровчий, екологічний, спортивний, космічний і т. д. Туристичні фірми зобов'язані «тримати марку», покращувати сервіс і найкращим чином відповідати запитам клієнтів. Популярними стали індивідуальні тури і незалежні приватні подорожі. Але останні вимагають самостійної підготовки, вивчення достатньої кількості матеріалу тощо., Тобто - не для кожного.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Квест кімната: основні ...
Наступна новина: SMAS ліфтинг обличчя: що ...

КОМЕНТАРІ