Запікання - найпоширеніший і найбільш корисний вид термічної обробки їжі. А використання рукава для запікання один з кращих способів приготувати продукти в духовці. Приготування в рукаві має незаперечні переваги перед запіканням в різних формах. Адже, по-перше, їжа в рукаві НЕ підгорить і не прилипне. По-друге, не потрібно відмивати від запеченою жиру форми. І найголовніше - запікання в рукаві перешкоджає пересихання будь-якого готується продукту! До речі, рукав для запекания цена якого є доступною для кожного, можна придбати в інтернет-магазині https://zapakovka.com/.
Властивості кулінарного рукава
Кулінарні термостійкі плівки - це новаторське, але вже не нове слово в кулінарії, давно і успішно застосовується по всьому світу. Використовуючи їх можна приготувати крім звичайних страв ще й безліч таких, які інакше зробити або неможливо, або дуже важко. Природно, що цей спосіб приготування зацікавив гурманів. Однак він, перш за все, повинен зацікавити тих, хто стежить за своїм здоров'ям, а також захоплюється всілякими дієтами.
Спочатку термостійкий рукав - це прозора тонка плівка у вигляді труби. Максимальна температура, яку вона може витримувати, вказується на упаковці. Зазвичай це діапазон температур від +200 до +240 C. Розміри можуть бути найрізноманітніші. У комплекті йдуть термостійкі кліпси-затискачі або зав'язки. Це залежить від компанії виробника, а таких на сьогоднішній день існує вже дуже багато (я тут заради інтересу і щоб додати інформацію до статті спробувала порахувати, скільки їх є, але в підсумку залишила цю затію, так як кількість фірм просто величезна).
До речі, рукава можна з таким же успіхом використовувати в мікрохвильовці! У деяких статтях ви миєте зустріти також згадка про можливість його використання в мультиварці ... але задумайтесь на секундочку - а навіщо??? Сам принцип роботи мультиварки такий, що в ній блюдо готується в герметичному просторі, так що пхати туди ще і рукав - дурість цілковита!
Поради по приготуванню в рукаві:
- В рукаві можна запекти овочі, м'ясо, рибу, птицю, як окремо, так і разом, запікати продукти можна нарізаними на шматки або цілими.
- Підготовлений продукт (попередньо замаринований або просто нарізаний) викладається в рукав для запікання, і щільно зав'язується з усіх боків. При цьому з рукава бажано випустити зайве повітря.
- Якщо необхідно, рукав можна проколоти в декількох місцях зубочисткою, щоб в процесі приготування він не надувся.
- Потім підготовлене блюдо поміщають в розігріту духову шафу.
- Час приготування залежить від того, якого розміру буде підготовлюване м'ясо, птиця, риба або овочі. Приблизний час для запікання в рукаві: м'ясо - від 40 хвилин до 2 годин, птиця - від 30 хвилин, риба - 25-30 хвилин, овочі - від півгодини. Цілі овочі для салатів необхідно запікати близько години.
- Для того щоб продукт придбав золотисту хрустку скоринку, необхідно в кінці запікання розрізати рукав і залишити блюдо в духовці ще на деякий час для рум'янцю.