Застосування листового металу

Застосування листового металу

11.02.19 13:55 0 1685

Листи зі сталі - це відмінний будівельний матеріал, який використовується для зведення парканів, тимчасових споруд, він може застосовуватися і для виготовлення різних ємностей, розмір і конфігурація яких можуть широко варіюватися. Затребувані вони й в промисловості: суднобудування, автомобільна та машинобудівна промисловості. І це лише неповний перелік тих сфер, де сталеві листи незамінні. До речі, за доступною ціною їх можна придбати на сайті https://stali.com.ua/liststalnoj.html.

Асортимент металевого листового прокату можна розділити на дві великі групи - чорний лист і лист кольоровий. В якості сировини для виробництва виробів першої групи використовуються сталь і чавун, дещо відособлено стоїть продукція з нержавіючої сталі. Хімічний склад кольорового металопрокату набагато багатше, в нього входять мідь, свинець, титан, алюміній, цинк та інші елементи, що додають продукції певні властивості. Застосування кольорового листового прокату також різноманітно:

  1. хімічна і харчова промисловість;
  2. будівництво;
  3. дизайн житлових приміщень і т. д.

Певною мірою застосування листового металопрокату залежить і від способу його виробництва. Традиційно для виробництва чорного металевого листа використовуються два різновиди методу прокатки - гаряча і холодна. Холоднокатані листи мають меншою собівартістю, їх використання більш затребуваним зважаючи на можливість скоротити витрати на будівництво. Дана технологія має один істотний недолік - з її допомогою неможливо отримати листи понад 12 мм завтовшки, тому при потребі в більш масивних виробах, слід звернутися в каталог, де представлена  гарячекатана продукція.

Товстий стальний лист має широкий діапазон застосування, його можна зустріти в наступних областях:

  • виробництво автомобільних деталей;
  • спорудження цистерн і ємностей;
  • військова промисловість і багато інших.

Нерідко частка підвищення міцності поверхню товстого металевого листа додатково ущільнюється, що надає йому велику стійкість до механічних пошкоджень.

Тонкий сталевий лист зважаючи на свою доступну вартість є дуже популярним матеріалом. Його використовують в:

  1. машинобудуванні та автомобілебудуванні - для виготовлення кузовних деталей;
  2. будівництві - як матеріал для огорож і тимчасових споруд.

Використовують тонкий сталевий лист і в якості сировини для виробництва таких будівельних матеріалів, як:

  • профнастил;
  • сендвіч-панелі;
  • металочерепиця.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Вже 22-а громада ...
Наступна новина: Інтернет заробіток в ...

КОМЕНТАРІ