Покрівельні роботи: що потрібно знати?

Покрівельні роботи: що потрібно знати?

12.02.19 20:32 0 1165

Під поняттям «покрівельні роботи» мається на увазі комплекс заходів, які спрямовані на грамотне пристрій покрівлі. Конструкція кожного виду має свої тонкощі, проте, практично будь-яка з них являє собою сукупність функціональних шарів, які називають також покрівельним пирогом. До речі, якщо вас цікавлять покрівельні роботи у Львові, тоді вам потрібно просто перейти на сайт.

Основні етапи монтажу покрівлі

Залежно від обраної технології, виду покриття і кліматичних особливостей конкретної місцевості кількість шарів може відрізнятися. Монтажні роботи в цілому охоплюють:

  • демонтаж старої покрівлі в разі потреби;
  • набивання риштування;
  • укладку гідро- і теплоізоляції;
  • настил покрівельного матеріалу.

Щоб покрівля максимально ефективно виконувала свої захисні функції і мала при цьому приємний зовнішній вигляд, перед початком покрівельних робіт необхідно визначитися з тим, як її перекрити.

Якщо покрівельні роботи пов'язані з перекриттям старої дахів, то обов'язково перш ознайомтеся з тим, як виконується діагностика її стану, щоб не повторити помилок тих, хто вважає, що для її оновлення можна обмежитися заміною покрівельного матеріалу на новий.

Для нової покрівлі зазвичай вибирають покриття, в якому поєднуються досить високі якісні характеристики, естетичність, зручна вартість і простий монтаж. Кожен з них має свою специфіку і технологію монтажу, при порушенні яких виникає небезпека протікання, пошкоджень і скорочення експлуатаційного терміну даху. На сайті зібрані інструкції по монтажу практично всіх затребуваних матеріалів, що, безсумнівно, допоможе уникнути можливих помилок при самостійному монтажі покрівлі.

Укладка металочерепиці / профнастилу

Найбільшого поширення на сьогодні отримали металочерепиця та профнастил, які в цілому задовольняють вищенаведеним умовам.

  1. У разі металочерепиці перед початком робіт по перекриттю повністю демонтують всі шари покрівельного пирога, оголивши кроквяну конструкцію. На неї набивають нову розріджену обрешітку, вирівнюючи при цьому провисання. Конструкцію необхідно захистити від впливу вологи ззовні та конденсату зсередини, тому наступним обов'язковий шар - це гідроізоляція. Листи металочерепиці укладають на обрешітку, яка, в свою чергу, нашита на бруски контробрешетування, що фіксує гідроізоляцію.
  2. Якщо в будинку передбачається облаштувати кімнату на горищі, то необхідно подбати про якісне утеплення. Для влаштування теплоізоляції потрібно ще одна лати, за рахунок якої сформується вентиляційна порожнину, через неї буде виводитися надмірна волога під коником. Як ви самі розумієте, якщо допустити намокання утеплювача, він просто напросто прийде в непридатність.
  3. Теплоізоляційний матеріал укладають між кроквами таким чином, щоб не утворилися містки холоду. Утеплювач фактично одночасно забезпечує звукоізоляцію, тому присутність цього шару в пирозі бажано незалежно від того житловий горище чи ні.
  4. Покрівельні роботи завершують укладанням покриття. Для листів з хвилястою структурою необхідно врахувати напрям вітрів, що переважають у даному регіоні. Їх слід укладати з боку напрямку вітру, щоб уникнути руйнувань внаслідок його сильних поривів.
  5. Матеріали типу металочерепиці або профнастилу, для яких не передбачені спеціальні кріплення, фіксують, використовуючи цвяхи або спеціальні шурупи. Оскільки їх можна вибрати в тон покриття даху, кріплення практично непомітні на поверхні. Кріпильні елементи повинні бути забезпечені гумовими ущільнювачами, які не тільки підсилюють фіксацію, а й захищають покрівлю від проникнення води.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Особенности авто МАЗ-6516

КОМЕНТАРІ