Чернігів: Владислав Атрошенко про розподіл коштів Державного фонду регіонального розвитку на рівні області

Чернігів: Владислав Атрошенко про розподіл коштів Державного фонду регіонального розвитку на рівні області

13.02.19 09:51 0 622
Щороку держава виділяє кошти для розвитку громад та міст. Вони розподіляються через Державний фонд регіонального розвитку (далі – ДФРР). Спеціальна комісія у Чернігівській ОДА розглядає проекти та проводить їх рейтингове оцінювання. Фінансуються ті, які наберуть більше балів і потраплять до так званого «рейтингового списку».

Як повідомляє Чернігівська ОДА на своєму офіційному порталі, орієнтовний ліміт коштів ДФРР, передбачених на нашу область у цьому році – 229,3 млн грн. У той же час, на засіданні 8 лютого комісія не включила до «прохідного» рейтингового списку жодного з інвестиційних проектів, поданих міською радою та її структурними підрозділами.

"У місті Чернігові живе 30% населення області, тож справедливим було б її найбільшій громаді отримувати й відповідну кількість коштів ДФРР. Адже це гроші на розвиток громад. Якщо на 2019 рік для всієї області очікується 229 мільйонів, то 30% - це понад 68 млн грн. Натомість, на об'єкти, запропоновані Черніговом, спрямовується лише 5 млн на завершення проекту минулого року – добудови корпусу музичної школи імені Вільконського. Вважаю, що оцінювати й обирати проекти для Чернігова комісія в ОДА повинна в межах суми коштів, пропорційної до кількості населення», - зазначив міський голова Владислав Атрошенко, закликавши регіональну комісію врахувати в роботі даний аспект.

Остаточний перелік інвестиційних проектів та програм, які будуть фінансуватися за рахунок коштів ДФРР у 2019 році, здійснює Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Міський голова ...
Наступна новина: Ігор Гундич: Завдяки ...

КОМЕНТАРІ