26-а релігійна громада Житомирщини перейшла до ПЦУ

26-а релігійна громада Житомирщини перейшла до ПЦУ

14.02.19 09:32 0 503
На Житомирщині вже 26-а релігійна громада провела збори та після голосування прийняла рішення про перехід із УПЦ Московського патріархату до Православної Церкви України.

Збори провели 12 лютого, жителі с. Рижів, що у Чуднівському районі.

За інформацією РДА, це вже 3 громада Чуднівського району, яка виявила бажання приєднатись до автокефальної Православної Церкви України. Прихожани місцевої церкви зібрались на збори громади та проголосували за те, щоб перейти із УПЦ МП до єдиної української православної церкви.

На Житомирщині вже 26 громад вирішили перейти із УПЦ МП до ПЦУ. А громада, яка першою виявила таке бажання – с. Ворсівка Малинського району, - відповідно до розпорядження голови ОДА Ігоря Гундича офіційно приєдналась до Православної Церкви України та перереєструвала статут.

Нещодавно за перехід до ПЦУ проголосували жителі у 5 громад Житомирщини – Малинському та Коростенському районах.

Нагадаємо, що жителі с. Рижани у Хорошівському районі та м. Баранівка провели збори та разом із настоятелями храмів переходть до ПЦУ, а в Олевській ОТГ жителі оплесками вітали священника Бориса та громаду с. Кишин, яка однією з перших перейшла із УПЦ Московського патріархату до єдиної ПЦУ.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: В Житомирській області у ...

КОМЕНТАРІ