Житомирщина три роки очолює рейтинг областей із впровадження децентралізації

Житомирщина три роки очолює рейтинг областей із впровадження децентралізації

14.02.19 08:43 0 506
Житомирська область займає перше місце серед регіонів України у впровадженні реформи децентралізації. Про це свідчать дані Мінрегіону з моніторингу реформи за січень 2019 року.

Відтак, вже три роки Житомирщина є лідером у реформі децентралізації та очолює рейтинг областей.

На в області створені та функціонують 53 об'єднані територіальні громади, в яких проживає 845 тис. 712 жителів. Це 70% від загальної чисельності населення Житомирщини. Площа охоплення об'єднаними територіальними громадами складає 66% території області. Крім того, на Житомирщині вже немає жодного району, де відсутні ОТГ.

Відтепер моніторинг з децентралізації змінився. У рейтингу не враховується кількість створених об'єднаних громад, а у показниках чисельності населення та площі враховуються дані не лише ОТГ, а й міст обласного значення.

Також на місце регіону у рейтингу впливає кількість районів в області, де не відбуваються процеси об'єднання, а також кількість міст обласного значення, до яких приєдналися сусідні громади.

За новими параметрами, на першому місці в рейтингу – Житомирщина. Друге місце займає Дніпропетровщина, третє – Запорізька область.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Тернополі сергій Надал ...
Наступна новина: 50 голів ОТГ Житомирщини ...

КОМЕНТАРІ