В Житомирській області жителі Овруцької ОТГ разом із Ігорем Гундичем затвердили перспективні проекти на 2019-2021 роки

В Житомирській області жителі Овруцької ОТГ разом із Ігорем Гундичем затвердили перспективні проекти на 2019-2021 роки

14.02.19 09:18 0 534
Голова Житомирської ОДА Ігор Гундич продовжує проводити засідання Ради регіонального розвитку у громадах області. Разом із жителями Овруцької ОТГ затвердили проекти перспективи на 2019-2021 роки - відновлення шкіл, лікарні, будівництво амбулаторії, ремонт доріг.

Засідання пройшло 13 лютого, за участю народного депутата Володимира Арешонкова.

За словами голови ОДА, саме завдяки децентралізації, яку розпочав Президент Петро Порошенко, Овруцька ОТГ отримала чималий фінансовий ресурс на розбудову інфраструктури. А жителі громади вже відчувають зміни та бачать результат. Саме тому важливо разом продовжити реалізацію реформи та затвердити перспективу розвитку на найближчі 3 роки.

— «Люди відіграють важливу роль у розвитку громади і ви зробили правильний крок, коли у 2017 році створили ОТГ. Реформа децентралізації, яку ініціював Президент Петро Порошенко – одна з найуспішніших. Результати реформи можуть бачити всі. Багато соціально-значущих проектів втілили у життя на території області за ці 3 роки – реконструкція садочків, шкіл, лікарень, будівництво доріг та інші. Ми рухаємося у првильному напрямку і тільки вам вирішувати, як буде розвиватися громада, область, країна», – підкреслив Ігор Гундич.

Також він додав, що всі проекти реально реалізувати упродовж 2019-2021 років.

— « ми затвердили перспективний план розвитку і за 3 роки це реально все зробити. Людям потрібна конкретика – відремонтуємо конкретну школу, садочок, дорогу. Головне рухатися по маршрутній карті, яку ми із вами прийняли, і у нас все вдасться», – додав Ігор Гундич.

Жителі громади прогосували та затвердили основні проекти на 2019-2021 роки, які стануть якісними "символами змін". Серед них:

* ремонт доріг: Мамеч – Велика Чернігівка; Овруч – Народичі – Раківщина – Велика Фосня; Поліське – Павловичі – Мишковичі; під'їзд до с. Яцковичі; під'їзд до с. Колосівка; під'їзд до с. Корчівка;

* утеплення Овруцької опорної школи №1;

* ремонт вуличного освітлення у рамках програми «Засвітимо Житомирщину» у селах Яцковичі, Колосівка, Велика Фосня, Мала Фосня, Бондарі, Бондарівка, Красносілка, Велика Чернігівка, Мала Чернігівка, Богданівка, Коренівка, Черепинки, Шоломки, Слобода Шоломківська, Збраньки, Папірня, Довгиничі, Мамеч, Камінь;

* реконструкція водогіної мережі в населених пунктах Стугівщина, Оленичі, Хлупляни;

* утеплення центральної районної лікарні;

* ремонт дитячого відділення центральної районної лікарні;

* завершення будівництва амбулаторій нового типу у рамках ініціативи Президента України «Сільська медицина» у селах Першотравневе, Покалів;

* будівництво амбулаторії в с. Бондари;

* придбання 2 шкільних автобусів;

* придбання обладнання та комплексний ремонт кабінетів географії, хімії, біології для Овруцької школи №1, Овруцької гімназії ім. Андрія Малишка, Бондарівської школи, Покалівської школи.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 50 голів ОТГ Житомирщини ...
Наступна новина: 26-а релігійна громада ...

КОМЕНТАРІ