Кранові ваги: переваги і характеристики електронних «силачів»

Кранові ваги: переваги і характеристики електронних «силачів»

14.02.19 18:33 0 1307

У повсякденному житті людям часто доводиться стикатися з таким потрібним обладнанням, як ваги. Різновидів їх дуже багато. Але в цій категорії є справжні «силачі». Вони називаються ваги кранові електронні для зважування великогабаритних і масивних вантажів (до речі, придбати їх можна в інтернет-магазині https://hottorg.com.ua/). У побуті їх використовують рідко. Призначено дане обладнання для промислового, сільськогосподарського, будівельного та складського застосування. Існують моделі, як для закритих приміщень, так і для роботи на відкритих майданчиках.

Вимірювальний прилад, як правило, кріпиться на талі або гаку. Схожий принцип зустрічається в ручних побутових вагах з гачком для зважування сумок. Кранові ваги можна розміщувати на рухомих платформах в залежності від місця і способу застосування. Для використання під відкритим небом краще вибирати моделі, які захищені від температурних перепадів і стійко переносять атмосферні опади.

Переваги сучасних кранових ваг

Сучасні електронні вимірювальні агрегати багато в чому перевершили своїх механічних попередників. Вони мають ряд важливих переваг;

  1. Завдяки герметичному корпусу електронний вимірювальний елемент надійно захищений від попадання пилу і вологи. Ваги для зовнішніх робіт несприйнятливі також до спеки і низьких температур.
  2. На будь-якому підприємстві подібне обладнання піддається різного роду механічного впливу. Тому конструкція кранових ваг відрізняється високою міцністю і захищена від ударів.
  3. У проміжках між роботою агрегат переходить в режим очікування і не витрачає зайву енергію. Потужний акумулятор дозволяє тривалий час обходитися без підзарядки.
  4. На точність показань індикатора ваги не впливає погода і ступінь запиленості робочого середовища.
  5. Ваги, як правило, обладнано пультом, що дозволяє управляти зважуванням віддалено.
  6. Деякі сучасні моделі обладнані функцією Bluetooth, що дозволяє передавати отриману інформацію на мобільний телефон або комп'ютер.

Головні характеристики кранових ваг

Не дивлячись на те, що особливою складністю конструкції цей агрегат не відрізняється, точність вимірювання у нього дуже висока. Зважування можна проводити прямо під час вантажно-розвантажувальних робіт. Серед основних характеристик можна виділити:

  • Максимально допустима вага. Залежно від моделі він може варіюватися від 500 кг до 50 тонн.
  • Термокомпенсація. Вона визначає температуру навколишнього середовища, яка не впливає на точність показань приладу.
  • Діапазон робочих температур. Це температура, при якій ваги взагалі можуть працювати.
  • Рівень захисту від пилу і вологості (IP). Для зовнішньої роботи цей показник повинен бути не менше 65.
  • Міцність на розрив. Середній показник дорівнює чотирьом. На об'єктах з великим ступенем ризику слід застосовувати ваги п'ятої категорії.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Окуляри Ray Ban: в чому їх ...
Наступна новина: Головні переваги китайських ...

КОМЕНТАРІ