Колектора для теплої підлоги (гребінка для теплої підлоги)

Колектора для теплої підлоги (гребінка для теплої підлоги)

14.02.19 23:17 0 1520

Колектор для теплої підлоги є серцем і душею всієї опалювальної системи будинку. Він створює і регулює необхідну температуру в кожному контурі опалення. Відповідна температура створює необхідну тепловіддачу, а відповідно - відповідну температуру приміщень вашого будинку. Гребінка під теплу підлогу доступна до продажу в Києві та області можна придбати на сайті san-expert.com.ua.

Принцип роботи колектора теплої підлоги

Принцип роботи гребінки для теплої підлоги - простий. Вода, підігріта газовим конденсаційним котлом або електрокотлом направляється у вхідний колектор, потім розподіляється в систему опалення до зонним вентиля з головкой- термостатом. Регуляція і розподіл потоків відбувається за допомогою витратомірів.

Далі гаряча вода змішується з охолодженою водою, яка подається з «зворотного» колектора. Далі вода подається на змішувальний циркуляційний насос, розподіляючись по всіх секторах подає колектора. Далі в зворотному колекторі вмонтовані клапани для регулювання гідравліки і падіння тиску кожного з контурів. У більшості колекторів ці клапани оснащені індикаторами потоку, механічними або електронними витратомірами.

Колектор для теплої підлоги

Колектори для водяної підлоги з механічними витратомірами будуть набагато дешевше, ніж варіанти з цифровим вимірюванням і індикацією. Регуляція нагрівальної поверхні расходомером необхідна, адже зробити контури опалення рівної довжини і з однаковим гідравлічним опором неможливо, тому виникає необхідність їх балансування, урівноваження потоків теплоносія. Якщо в труби різної довжини подається теплоносій в рівній кількості, то з довгої труби він буде подаватися набагато холодніше, ніж з короткою труби, в цьому випадку якість обігріву поверхні падає. З цього так важливо використовувати витратоміри в системі теплої підлоги.

Кожен розподільний колектор для теплої підлоги має наступну комплектацію:

  • латунна або нержавіюча сталева гребінка;
  • термометри, вбудовані в що подає й зворотній гілку;
  • ручний повітряний клапан;
  • клапан для регулювання температури;
  • розривної запобіжний клапан.

Циркуляційний насос входить тільки в готову до установки розподільну групу для теплої підлоги.

Монтаж гребінки нагрівальної поверхні проводиться вертикально в спеціальному стінній шафі, або у відведеному для цього підсобному приміщенні або котельні.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Ремонт і технічне ...

КОМЕНТАРІ