Особливості митного оформлення вантажів в РФ

Особливості митного оформлення вантажів в РФ

15.02.19 11:55 0 1281

Всі комерційні партії товарів, що перевозяться через кордон, підлягають митному контролю. Переміщення вантажів здійснюється з дотриманням нормативних вимог. Основним правилом митного оформлення є надання коректних і достовірних відомостей про товар. При недотриманні цієї умови товар може бути затриманий, а на одержувача накладена адміністративна відповідальність.

Митне оформлення може проводитися або безпосередньо власником (декларантом) вантажу, або митним представником, що діє від імені і за дорученням декларанта. До речі, допомогу в митному оформленні вам може надати компанія https://agapas.ru/таможенное-оформление-товаров-и-грузов.

Митні процедури

Як говорилося раніше, всі товари, що переміщуються через митний кордон, підлягають митному контролю та, за вибором власника або уповноваженої особи, «поміщаються» під певну митну процедуру. Декларант має право змінити обрану митну процедуру на іншу. Існує кілька видів митних процедур:

  • митний транзит;
  • експорт;
  • випуск для внутрішнього споживання (імпорт);
  • реекспорт та реімпорт;
  • тимчасовий ввезення та тимчасове вивезення;
  • переробка на митній території;
  • переробка за межами митної території;
  • переробка для внутрішнього споживання;
  • безмитна торгівля;
  • митний склад;
  • знищення;
  • відмова на користь держави.

Важливо знати! Не всі затримані митницею товари чекають «випуску» на складах тимчасового зберігання. Наприклад, екзотичних тварин, які ввозяться через московські аеропорти, в разі порушення митних правил їх перевезення, можуть відправити на пересмикування в спеціалізований розплідник на території Калузької області.

Етапи митного оформлення

В якості ключових етапів митного оформлення можна виділити:

  1. Реєстрація та випуск декларацій на товари. Дуже важливо, щоб наданий комплект документів і відомостей для подачі декларації на товари був повним і достовірним. Надання неправдивих відомостей тягне за собою адміністративну відповідальність і накладення штрафів, а іноді - і вилучення товару.
  2. Перевірка коду ТН ЗЕД та дотримання правил нетарифного регулювання. Класифікація товарів застосовується для здійснення заходів митно-тарифного (обчислення митних зборів, податків і зборів) і нетарифного регулювання зовнішньоторговельної та інших видів зовнішньоекономічної діяльності, а також дотримання податкового законодавства (у випадках скорочення ставки ПДВ). При виявленні невірної класифікації товарів митний орган самостійно здійснює їх класифікацію.
  3. Перевірка правильності заявленої митної вартості. Часто власниками товарів рухає бажання знизити митні платежі і вони заявляють занижену вартість товару в митній декларації. Митні органи мають право вимагати документи, що підтверджують митну вартість і ціноутворення товару, а також перевірити їх достовірність шляхом запиту до контролюючих органів країни-експортера. Тому ця виверт може бути розкрита, що спричинить за собою серйозні неприємності.
  4. Митні платежі . Обов'язок по сплаті ввізного мита і податків виникає у власника в момент перетину товарами митного кордону Митного союзу. Підставою випуску товарів є дотримання всіх заходів нетарифного регулювання та сплата митних зборів і податків.
  5. Валютний контроль полягає в дотриманні строків перерахування валютної виручки на рахунки уповноважених банків, які підписали паспорта угоди за відповідними зовнішньоторговельними контрактами. Проводиться з метою: перевірки перерахування грошових коштів за кордон, повернення в РФ грошових коштів, сплачених нерезидентами за неввезенний товар.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Боль внизу живота ...
Наступна новина: Popular TV Show BBC World ...

КОМЕНТАРІ