Як вибрати правильну стоматологію?

Як вибрати правильну стоматологію?

15.02.19 12:38 0 932

Віддати зуби в добрі руки стоматолога все одно доведеться. Навіть якщо ні за що і ніколи до них не збирався. Як не помилитися з вибором і знайти майстра по зубам в прямому і переносному сенсі? Про це нам розповість співробітник однієї з найкращих стоматологій Маріуполя "Норма-32": https://norma32.com.ua/.

З чого почати пошук стоматології?

Знайомство з клінікою потрібно починати з пошуку її сайту. Вся необхідна інформація про її діяльність повинна бути розміщена саме там і в повному обсязі. Це не примха чи бонус з боку клініки, а виконання закону. На сторінку з правовстановлюючими документами - ліцензії, сертифікати і так далі - слід заглянути в першу чергу, на той самий «всякий пожежний» - є чи ні і які.

Тепер шукаємо, скільки і чого тут «вішають в грамах»: які вузькопрофільні фахівці є в штаті, який перелік послуг вони готові надати і за якою ціною. Обов'язково слід відкрити сторінку з відгуками і переконатися в їх справжності. Якщо вони «самописние» - занадто хвалебні і однотипні, то таке крутійство має насторожити. Старі записи теж не викликають довіри. Шукайте відгуки з історіями, які допоможуть зрозуміти характер і особистісні якості того чи іншого лікаря. Він повинен вам сподобатися так, щоб захотілося довірити найцінніше, що є, - своє здоров'я.

Наприклад, хірургів або терапевтів в клініці може бути три, або чотири, або всі п'ять. І всі вони будуть прекрасними професіоналами, але у одного будуть блакитні очі, а в іншого - вуса, що один вважатиме чарівним, а іншому це зовсім не сподобається. Шукайте свого. Знайшли, тоді дзвонимо і записувалися на прийом. Приємний жіночий голос в трубці не тільки підбере найзручніший час, але і підкаже, який фахівець зможе вирішити проблему.

Все по-дорослому

Сумлінна клініка не підпустить пацієнта до лікаря без нудної паперової тяганини. Крім стандартного згоди на обробку персональних даних, заповнення амбулаторної картки, анкети про всі наявні в анамнезі захворюваннях пацієнту повинні дати під підпис договір на надання медичних послуг (навіть якщо все обмежиться просто первинною консультацією), а після закінчення прийому і оплати послуг - квитанцію і фіскальний чек касового апарату. Заповнення всіх документів, звичайно, займе якийсь час і буде жахливо дратувати. Але потім ще спасибі за це скажете! З таким пакетом документів зможете відстояти свої права будь-де, аж до суду, якщо раптом знадобиться.

Прийоми на прийомі

Зовнішній вигляд має значення, але не вирішальне. Варто звернути увагу не на дизайн кахлю, а на чистоту кутів і плінтусів, ніж доктор миє і витирає руки, як обробляється інструментарій, якого виду світильники в кабінетах, чи є окремі стерилізаційні кімнати, де розташовується рентгенологічне обладнання і які апарати є в розпорядженні самого доктора . Це гарантує якість діагностики і лікування, а значить, береже здоров'я і гаманець від необхідності перелечивать відвертий брак.

Нагадаємо, стандартний рентгенівський знімок дає тільки одну або дві проекції, а 3D-томографія покаже вже все: дасть об'ємне зображення по шарах і з усіх боків, забезпечуючи більш точну діагностику і планування лікування. У роботі з кореневими каналами, особливо при повторному Переліковування, допомагає бінокулярна оптика, що збільшує поле в 2,5-4 рази. Коли цього недостатньо, фахівця бажано мати мікроскоп, щоб впоратися зі складними проблемами при діагностиці та реставрації (лікуванні): приховані тріщини, наприклад, ніяк інакше не побачити. При такому арсеналі доктор вже не ворожить над вами, що там і як, а знає напевно.

Процедури в навантаження

Акції, якими клініки люблять до себе заманювати, - штука хороша, якщо вони враховують інтереси самого пацієнта. При цьому тримати вухо гостро: поважаюча себе клініка і її доктора візьмуться лікувати тільки те, що потрібно лікувати, при цьому ніяких зайвих процедур не призначать і прихованих доплат нав'яжуть, навіть заради «акції». Тільки те, що потрібно, і стільки, скільки потрібно.

Залізне справа

Ще один показник чесності та надійності клініки - її партнери і постачальники. В умовах економічної плутанини бажання знизити витрати зрозуміло, правда, залишається питання - за чий рахунок? Не поспішайте вірити принадному пропозицією: все за три копійки, краще запитайте прямо - а «три копійки» за що? Наприклад, імплант - це не просто металевий стрижень, на який буде надіта коронка, а основа майбутньої конструкції на багато років, а краще і довічно. Часом важко розібратися, в чому перевага тієї чи іншої марки имплантационной системи. Віддавайте перевагу перевіреним компаніям і брендам. Аргумент «те ж саме, тільки дешевше» - не аргумент, а виверт.

Бригадний підряд

Дефіцит кадрів, на жаль, біда не тільки державних, але і приватних клінік. Тому дуже часто одна людина в них може виконувати відразу кілька функцій, часом, не маючи на це ніякого права - без освіти і сертифіката. Чим це може обернутися для пацієнта, передбачити нескладно. Як можна вберегтися - по-перше, вивчити сайт в розділі «персонал», по-друге, після прибуття в клініку звернути увагу на «дошки пошани»: як правило, фахівці після проходження навчання або підвищення кваліфікації отримують сертифікати, які із задоволенням - так і просто зобов'язані! - вивішують на загальний огляд.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Popular TV Show BBC World ...
Наступна новина: "WizArt ORGANIC": Лучшие ...

КОМЕНТАРІ